*
Борба с вредителите

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 29.11.2023г., в РУ-Враца е получено съобщение, че от апартамент в гр.Враца е извършена кражба на мобилен телефон  златни накити. Кражбата  е извършена след като е била разбита вратата на балкона на апартамента. След бързи оперативно-следствени действия е установено, че деянието е извършено от 30-годишен мъж от гр. Враца. Откраднатото е намерено в жилището на извършителя. Образувано е досъдебно производство по чл.194,ал.1 от НК.

 

 

На 29.11.2023г., за времето от 08.00ч. до 20.00ч. на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция  с цел  опазване на обществения ред и противодействие на конвенционалната престъпност в населените места. Проверени са 32 автомобила  и 38 лица. Съставени са 1 акт и 7 фиша по Закона за движение по пътищата. В операцията са участвали и служители на ЗУ „Жандармерия“.

 

На 29.11.2023г.,  в 20:50 в гр. Мездра е спрян за проверка лек автомобил управляван от 23-годишен жител на града. Установено  е, че водачът е неправоспособен и шофира след употреба на кокаин. Образувано  е досъдебно производство по чл.343б, ал.3 от НК.

 

На 29.11.2023г., по време на специализирана операция  в гр. Козлодуй  е спрян за проверка лек автомобил управляван от 21-годишена жителка на града. В автомобила пътувал  и 25-годишен мъж от същия град. При обиска  е открит плик съдържащ амфетамин. Образувано  е бързо полицейско производство.

В хода на операцията  е извършена проверка и на друг лек автомобил,  в който пътували две лица от гр. Козлодуй. В автомобила е намерен кетамин. Образувано  е бързо полицейско производство. По време на операцията са проверени 25 автомобила  и 25 лица. Съставени са 2 акта и 6 фиша по Закона за движение по пътищата.

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар