*
Борба с вредителите

И ВЪВ ВЪРШЕЦ ПЪТУВАЩО ЛЯТНО КИНО

|
И ВЪВ ВЪРШЕЦ ПЪТУВАЩО ЛЯТНО КИНО

След изключителния успех на инициативата на БНТ-1 „Пътуващо лятно кино” през месец юли и август тази година, в която над 10 хиляди души в 20 български града гледаха четири нови български филма под открито небе, държавната телевизия реши да продължи кампанията за възстановяване на летните кина и за връщане на хората в киносалоните под звездите. От 10 до 22 септември ще бъдат посетени редица градове от Северозападна България.

Благодарение на Вяра Анкова – генерален директор на Българската национална телевизия и кмета на община Вършец инж. Иван Лазаров, втората част от турнето стартира именно във Вършец.

На 10 септември от 20 ч. на откритата сцена пред Народно читалище „Христо Ботев- 1900” зрителите имаха възможността да видят новия български филм „Лора от сутрин до вечер” на режисьора Димитър Коцев – Шошо.

Прожекцията започна с изпълнения на ученически духов оркестър „Дефилир” и мажоретен състав при СОУ „Иван Вазов”. По думите на съорганизаторите от БНТ-1, такова грандиозно посрещане на пътуващото кино с духов оркестър и мажоретки не е имало в нито един град на страната.

Зажаднялата за кино вършечка публика доказа с присъствието си, че хората тук обичат киното, а летните сцени под звездите никога няма да останат празни.

По думите на кмета на Вършец инж. Лазаров, скоро мечтата на вършечани за лятно кино ще бъде осъществена чрез реализирането на спечеления от Общината проект за изграждане на открит амфитеатър на територията на градския парк. Съоръжението е проектирано с открита сцена и амфитеатър с дървени пейки с места за около 200 посетители и освен за провеждане на фестивали, фолклорни празници и други културни събития, ще се използва и за прожекция на филми под звездите.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар