*
Борба с вредителите

И ГЕРМАНЦИТЕ ВДИГНАХА РЪЦЕ ОТ ИЗОБРЕТАТЕЛНАТА РУСКО-РОМСКА МАФИЯ

|
И ГЕРМАНЦИТЕ ВДИГНАХА РЪЦЕ ОТ ИЗОБРЕТАТЕЛНАТА РУСКО-РОМСКА МАФИЯ

Руска мафия и мними болни български роми - това са основните съставки на една находчива схема за измами, източила милиони от германските здравноосигурителни каси, а в аферата има и българска следа. Разследване с такова заглавие публикува наскоро германският таблоид "Билд", съобщава “Стандарт” .
"Часовникът му е Ролекс, на снимки обича да позира с красиви жени. Павел М. от Дюселдорф обича да демонстрира лукса, който може да си позволи. Той е ценител на дизайнерските дрехи, а когато приятелката му забременяла, й подарил "Порше Кайен".

Нищо лошо по принцип, ако излаганото на показ богатство не беше придобито с измама", пише таблоидът. С помощта на лекари, мними болни и други съучастници Павел М. успял да "източи" милиони от германските здравни каси.

Схемата била проста. Павел създал фирма за амбулантни социални услуги, която уж се грижела за възрастни и болни хора. В действителност обаче цялата дейност била само на хартия. На здравните каси се представяли за осребряване фиктивни сметки за извършени посещения по домовете и закупени медикаменти.

Само чрез бременския филиал на фирмата, регистриран под името "Светлана", са били източени над 1 милион евро. Разследванията на "Билд" сочат, че подобни "услуги" са функционирали и в Дюселдорф, Дортмунд и Телтоу (в Бранденбург), където здравните каси били "ощипани" с десетки милиони.

"Става дума за мафиотски структури. Хората са били подкупвани и сплашвани, затова на разпитите не смеят да кажат истината", казва криминалистът Клаус-Дитер Мачке пред таблоида. Той е убеден, че групата около Павел М. е само върхът на айсберга.

Вестник "Билд" изнесе и информацията, че бивш бизнес партньор на Павел М. - Артур А., управлява социални служби в Лайпциг и Гисен. Подобни банди има из цяла Германия, като най-често те са от Русия, Полша, Афганистан или Турция, завършва разследването на тиражния германски вестник. /БЛИЦ


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар