*
Борба с вредителите

ХРИСТО БОНЕВ – ЗУМА ПРЕД EFIRBET.COM: НИКЪДЕ НИЩО НЕ Е НАРЕД В НАШИЯ ФУТБОЛ

|
ХРИСТО БОНЕВ – ЗУМА ПРЕД EFIRBET.COM: НИКЪДЕ НИЩО НЕ Е НАРЕД В НАШИЯ ФУТБОЛ

Когато футболните хора чуят името Христо Бонев, малки и големи вече знаят, че говорим за една от най-големите футболни легенди на България. Зума беше гениален играч и е пример за подражание на поколенията, а с това, което е постигнал в националния и е направил за него, той отдавна си е извоювал правото да дава мнения и оценки за държавния тим.

ЕфирБЕТ потърси Христо Бонев, за да каже какво мисли след шумния провал на трикольорите в Лига на нациите и вижда ли изход от създалата се ситуация.

-       Г-н Бонев, зная, че трудно се говори в такъв момент. Вие, как приехте поражението от Грузия?

 

-       Като всички, които обичат и симпатизират на националния ми отбор, ми е тежко. Ако трябва да съм честен обаче, не съм очаквал такава продукция от нашите, нито загуба, а още по-малко пък такова цифрово изражение на резултат. За съжаление отново се потвърди мрачната ни футболна действителност.

 

-       При 1:2 имахте ли надежда, че ще стигнем до обрат?

 

-       И да съм имал, тя бързо изчезна. Но по начина, по който играеха двата тима, нямаше как да бъда оптимист.

 

-       Ясен Петров подаде оставка след загубата. Той ли носи основната вина?

 

-       Защо да я носи той? Ясен опита да направи нещо. Сплоти играчите, изгради колектив и налагаше млади момчета.

 

-       Тогава излиза, че е сбъркал с избора?

 

-       След такъв резултат е най-лесно да упрекнеш селекционера, а не играчите. Прави ми впечатление обаче, че Ясен се доверяваше на едно основно ядро футболисти, въпреки че покани и доста футболисти за малко повече от една година. Но през последните месеци някои от тях не играят редовно в клубовете си и след като им липсва игрова практика, може би не са в оптимално състояние.

 

-       Възможно ли фланелката на националния да е „тежка“ за  отделни играчи?

 

-       Вижте, нека точно в този момент да не бързаме с генерални изводи и заключения. Да оставим тези, които са в националния, да си избистрят главите няколко дни, да си вземат мача в Гибралтар и да отидат в Грузия, за да си върнат достойнството. След това ще има достатъчно време през лятото за анализи, назначения и подбор на изпълнители.

 

-       Какво не е наред в нашия футбол?

 

-       Никъде нищо не е наред на всяко едно ниво, като започнем от основата на пирамидата и стигнем до върха.

 

-       Нямаме класни играчи ли?

 

-       Не се работи правилно, а и отделно футболът е социално явление и е отражение на това, което се случва в държавата. Сами виждате какво става в България сега, как искате тогава и футболът да го бъде.

 

-       Грузия идва с германски треньор и ни мачка. Ние преди години имахме далеч по-голямо германско име за треньор, но нищо не постигнахме.

 

-       Тогава трябва да се замислим, че някои неща опират и до манталитет, и до психика, и до характер. Но не само от едната страна.

 

-       Гонзо временно ще води България за два мача, възможно ли е да остане и за постоянно?

 

-       Това го решават тези, които ръководят футбола ни. Мен, ако питате, Георги е добър лицензиран специалист и читав човек.

 

-       Правилно ли ще бъде, ако се върнем на варианта с чужденец за селекционер?

 

-       Не мисля. Нали дойде Матеус, и видяхте какво последва. Или чужденците не могат да убедят с идеите си нашите играчи, за да ги пресъздат те на терена, или играчите не разбират какво искат от тях.

 

-       Г-н Бонев, какво трябва да се направи, за да спре националният ни отбор да страда?

 

-       Може и да прозвучи абсурдно, но с оглед на всичко това, което се случва в държавния тим, изходът е да се обявят няколко нулеви години. През тях да не се искат резултати от треньори и футболисти, и те да бъдат оставени спокойно да работят и творят. Ако и след това нещата не потръгнат, излиза, че ще е по-добре да закрием футбола.

https://efirbet.com/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар