*
Борба с вредителите

ХОРА ОТ ВИДИН СЕ БУНТУВАТ СРЕЩУ АНТЕНА НА МОБИЛЕН ОПЕРАТОР

|
ХОРА ОТ ВИДИН СЕ БУНТУВАТ СРЕЩУ АНТЕНА НА МОБИЛЕН ОПЕРАТОР

Хора от Видин се разбунтуваха срещу антена на мобилен оператор. Те твърдят, че са започнали да имат проблеми със здравето, след като съоръжението електромагнитното лъчение е било монтирано върху блока им. Те настояват базовата станция да бъде премахната.
От мобилния оператор пък твърдят, че са спазени всички изисквания на закона и липсва какъвто и да е риск за хората, разказва БНТ. Антената на оператора е поставена преди пет години на покрива на блок 1 в жк "Баба Тонка" след подписан договор за наем с етажните собственици от вх. А. Живеещите в останалите три входа не били уведомени.

Оплакванията от влошено здраве се множат. "В непринудени разговори всички се оплакваха от главоболие, безпокойство, безсъние, тревожност. Отдаваме това нещо на въпросното съоръжение", каза живеещата там Ели Янакиева. "Високо кръвно, главоболие, неразположеност. Не си като човек, откакто ги сложиха тези тези работи. В този блок имаше много животинки, гълъби. Откакто сложиха антените, ги няма."

В писмен отговор от оператора са обяснили, че имат законен договор за наем. Направени са замервания на електромагнитните излъчвания на място и няма отклонения от нормативите. Хората обаче не вярват на тези твърдения и настояват за демонтиране на съоръжението. /БЛИЦ


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар