*
Борба с вредителите

ГРИЖА ЗА ВЕЛУРЕНИТЕ ОБУВКИ

|
ГРИЖА ЗА ВЕЛУРЕНИТЕ ОБУВКИ

Знаем колко много държат жените на обувките си. В тази статия ще ви дадем няколко съвета за това как да поддържате велуринети си дамски обувки.

 Необходима е специална грижа, за да се поддържат чисти и да се запазят велурените боувки, както и тези от набук. За целта са предназначени различни продукти.

 Специалните спрейове за набук и велур действат възстановяващо и освежаващо. Те подхранват кожата на обувките, правят ги водоустойчиви и освен това ги предпазват от поява на мокри петна. Може да използвате тези спрейове за премахване на петна от сняг и вода.

 За по- груби петна трябва да бъдете много внимателни, като използвате изключително внимателно фина шкурка.

Също така, ако искате да премахнате други петна, които са се появили по кожата на ожувките ви, но не знаете как или се страхувате да не ги повредите, може да използвате специална гума за велур. Не трябва да натискате много силно, за да не претриете велура или набука, тъй като в противен случай ще се наруши структурата на кожата и тя ще бъде лесно уязвима на дъжд и сняг. Винаги може да импровизирате и в домашни условуя и с домакински уреди, които имат същия ефект. Може да използвате в случая и гума за молив.

 Велурените обувки не трябва да се почистват с обикновени кърпи. Намерете си специална четка за почистване на набук и велур. В повечето случай е необходимо само да почистите обувките си с една такава четка и те ще придобият същият вид, когато са били закупени.

 Вътрешната страна на обувките си може да поддържате като поръсите по стелката сода бикарбонат и ги оставите да престоят така цялата нощ. По този начин предпазвате обувките от влага. А набука изисква специално третиране за предпазване от климатичните промени. Но има и специални препарати за тази цел.

 Ако не можете да намерите на момента даден препарат, може да използвате и такъв за кожени обувки, но при условие той задължително да е разреден. Ако почиствате обувките си с четка или гъбичка, трябва да внимавате да не ги намокрите прекалено много.

 

 


ОЩЕ ОТ "МОДА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар