*
Борба с вредителите

ГРАНДИОЗНИ ПРОЕКТИ ЗА ZN АРТ КУЛТУРА ПРЕДВИЖДАТ ВЪВ ВРАЦА

|
ГРАНДИОЗНИ ПРОЕКТИ ЗА ZN АРТ КУЛТУРА ПРЕДВИЖДАТ ВЪВ ВРАЦА

Управляващите от ГЕРБ, в своята програма за развитие на културата и превръщането на Враца в център на изкуството и културата на Северозапада, в предизборната си програма слагат основния камък около малко познати, невероятно атрактивни, съвременни технологии, чрез които са убедени, че могат да привлекат по-голям интерес към богатствата събрани в Регионалния исторически музей и да осигурят повече приходи за него и за културата ни като цяло.

Журналисти и приобщени към духовността в нашата община вчера изслушаха най-напред отчета за свършеното през мандата в тази област, който направи кандидатът за кмет на Враца инж. Петя Аврамова. Обобщени бяха познатите вече традиционни и емблематични културни празници, помощта, която общината оказва на държавните Драматично куклен театър и Симфониета - Враца, на Регионалния исторически музей за новата зала с минерали, на библиотека "Христо Ботев" за само за нейното модернизиране чрез "Глоб@ални библиотеки", но и за привличането, чрез различни инициативи на все повече деца в читалните зали.

Като перспектива, своя и на екипа, с който ще работи в бъдеще, кандидат врачанският кмет Аврамова посочи, че след популяризирането на културните и историческите ценности на града под Околчица, най-важното е модернизиране на визията и внедряването на иновативни продукти в сферата на изкуството и културата и при представяне културното и историческото богатство на Враца.

Художникът Красимир Тодороов и директорът на Регионалния исторически музей с галерия Илия Стоянов представиха за първи път грандиозните проекти, залегнали в предизборната програма на кандидата на ГЕРБ, които ще променят, ако бъдат реализирани изцяло, нашата представа за това, как трябва да бъде рекламирано, представяно и показвано цялото богатство, което е събрано в експозициите на музея.

Като начало, ще се започне с модернизиране на културната инфраструктура, вече има идеен проект за направата ремонт на зала Тракийски съкрвища и изграждането на нещо ново - зала за постоянна експозициа на Zn Art - Музей от хартия. Записано в програмата е и възстановяване на къщите в Етнографско-възрожденски комплекс "Софроний Врачански". За първи път бяха обяснени, какво означава тази нова технология, която по свой начин предлага чрез нови продукти възможността за по-широко рекламиране и достъпност на цялото ни културно-историческо богатство, като са използват съвременни хай-тек технологии, 3 D технологии.
Може би най-интересното бе съобщението, че със съдействието на ръководството и експерти от Пушкинския музей в Петербург, Враца има шанса да бъде една от първите, не само в Европа въвеждайки тази експериментална технология, която ще доближи до нас шедъоврите на изящното изкуство от цял свят, ще ги направи опознаваеми и близки, и в същото време ще може да разпространи безценните тракийски богатства от Врачанско, съкровището от Рогозен по света по един много по-достъпен и ефективен начин. Предвижда се и организирането на "MUZEON" фестивал, включващ конференции, изложби, майсторски класове, конкурси, синтез между най-новите технологии, изкуството, науката и образованието. В това нашият град, според предложената програма може да бъде наистина уникален, а за младите да повиши качеството на тяхното образование.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"


box_title_arrow.gifКоментари

  • мишока |

    Нали ГЕРБ досега управляваха. Какво направиха? Та сега да чакаме пак нещо от тях, особено от Аврамицаизгонена от топлофикация като некадърна ...... Тя ли ще оправи Враца???????????????

  • モンクレール 店舗 |

    I was just searching for this information for some time. After six hours of continuous Googleing, finally I got it in your site. I wonder what’s the lack of Google strategy that do not rank this type of informative websites in top of the list. Usually the top sites are full of garbage. モンクレール 店舗 http://www.monclerdown2014.com/

box_title_arrow.gifНапиши коментар