*
Борба с вредителите

ГОРСКИЯТ ДОМ СТАВА НОЕВ КОВЧЕГ

|
ГОРСКИЯТ ДОМ СТАВА НОЕВ КОВЧЕГ

Известната почивна база „Горски дом” във Врачанския балкан се превръща в съвременен Ноев ковчег, който досущ като библейския ще спасява от изчезване редки видове от флората и фауната. Проектът се финансира по оперативна програма „Околна среда” и се изпълнява от природния парк „Врачански балкан”.

Еколозите от природния парк „Врачански балкан” представиха пред журналисти проекта за превръщане на Горския дом в многофункционален център за ключови консервационни дейности. Което означава създаване на материално-техническа база за съхраняване на семена и размножителен материал и за опазване на популациите на застрашени от изчезване животни и растения в планината. Коментар пред журналистите направи ръководителят на проекта инж. Цветан Цветков.

Проектът е на стойност половин милион лева с продължителност 36 месеца и тече от август 2009 година. Което означава че трябва да приключи в края на лятото догодина с възстановяване на 5 европейски значими местообитанията на общо 20 застрашени биологични видове .


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар