*
Борба с вредителите

ГОРИ ЗАВОД "КОМ" В БЕРКОВИЦА

|
ГОРИ ЗАВОД "КОМ" В БЕРКОВИЦА

От близо час и половина гори мазето на бившият завод „Ком” в Берковица. Две пожарни с шестима огнеборци опитват да стигнат до края на помещението, което е силно задимено. От огъня железобетонните стени са се нагорещили силно и температурата е изключително висока. Всички от сградата са евакуирани, районът на завода е отцепен от полицията. Няма пострадали хора, каза  началникът на РС ПБЗН гл. комисар Венцислав Райков.

Силното задимяване е заради многото отпадъци , които били струпани в мазето, - стари гуми, кутии с бои, вероятно и пластмаси. Пожарът е пламнал при рязането на метални отпадъци в помещението. За това фирмата наела външна бригада. Вероятно те не са спазили изискванията за безопасност и така искрата е прехвръкнала към леснозапалимите отпадъци.

„Смятам, че до час, час и половина ще успеем да овладеем пожара, затруднява ни високата температура, но хората работят и напредват макар и бавно”, допълни В. Райков. Засега няма данни за степента на замърсяване на въздуха над района и дали са нужни специални мерки за опазване здравето на хората в Берковица.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар