*
Борба с вредителите

ГОЛЯМОТО ЕСЕННО ЛЕПЕНЕ

|

Есента е време за ремонти по домовете, но и за промяна. Когато времето е хубаво, като сега. Оказва се, че есента е и времето на жежките избори, които предстоят. А сега му е времето и на голямото есенно лепене. Лепят се плакати всякакви, на всеки мераклия, според джоба. Лепят се не само през нощите, както бе доскорошната практика. Плакатите, поставени на определените със заповед от общината места се късат и подменят целодневно. От сутрин, та до здрач.

И не се учудвайте, ако на почти всички отредени табла за предизборната цел места пред Сувенирната палата, сутринта грее лицето на един кандидат, по обяд виждате други физиономии на кандидати за общински сенатори на фона на Балкана и паметника на Ботев, а привечер ви се усмихва съвсем различен образ, много често непознат вам. Има и черно-бели циклостилни издания, но и те със своите посланиия намират скромното си място върху "омразния" лик на опонента, върху ризата или ревера му.

Лепи се яко. Кофи и четки мажат, та се късат. Върху големите плакати на д-р Томов група възрастни жени лепят по-малките ликове на техния си доктор-кандидат. Така де, утре ще го потърсят за болежките си. Яки, здрави мъже и момчета, като че ли назначени по временната заетост пъргаво подменят всеки случайно откъснат или оплескан лик на своя кандидат. Или пък, с ярост мажат лепилото върху усмивката на неговия опонент. И така до безкрай. Шушука се за миза от по пет лева на залепен и опазен плакат. Една задача за математиците. Ако върху всяко от отредените законно табла и места за поставяне на предизборни плакати се натрупат всеки ден до изборите струваши немалко пари цветни и безцветни плакати, колко дебел слой от хартия ще се образува върху тях и колко струва на данакоплатеца тази безсмислена за някои партии препирня в лепенето на агитационни материали и още, колко дървета са унищожени за да, си направят някои хора популярност, и да се направи хартията, върху която ни се усмихват в повечето случаи лица, които непознаваме и чиито истински образи ще видим след изборите, ако ни управляват нас гражданите и нашата община.
Като успокоение в тази истинска битка на плакатите да кажем, че има все още необлепени боклукчийски кофи тип "Бобър", не греят лицата на кандидатите и по всички електрически стълбове от Враца, до чак до Кълни дол.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар