*
Борба с вредителите

ГОЛЯМО ДАРЕНИЕ ПОЛУЧАВА МОНТАНСКАТА БОЛНИЦА

|
ГОЛЯМО ДАРЕНИЕ ПОЛУЧАВА МОНТАНСКАТА БОЛНИЦА

Голямо дарение за многопрофилната болница „Д-р Стамен Илиев” в Монтана пристига от италианския град Флоренция.
В двора на лечебното заведение ще бъде разтоварен тир, пълен с 80 матрака, 160 покривала за легла, над 200 комплекта чаршафи и възглавници, вълнени одеяла и други полезни вещи за медицинския персонал.

Дарението се прави от Болница „Карежди” във Флоренция и Асоциацията за приятелство „Тоскана - България”. То нямаше да бъде възможно без съдействието на фирмата, поела ангажимент да заплати транспорта на дарението до България – „Салвамед”. Компанията е със седалище в Сандански и е български клон на италианския производител на превързочни материали „Луиджи Салвадори”.

С 80-те матрака, които болницата очаква с най-голямо нетърпение, ще бъде подновена легловата база в две отделения - по кардиология и по нефрология и диализно лечение. Ръководителят на кардиологичното отделение Д-р Надя Михайлова ще посрещне товарния автомобил. Тя заяви, че италианската помощ идва добре дошла за лечебното заведение, тъй като леглата в двете отделения са имали нужда от подмяна.

Вече се водят разговори и има декларирана готовност през декември от Флоренция да потегли още един тир с дарения – този път медицинска техника и оборудване.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар