*
Борба с вредителите

ГОЛЕМИТЕ ПРОМЕНИ, НОСЯТ ГОЛЕМИ ВЪЗМОЖНОСТИ

|
ГОЛЕМИТЕ ПРОМЕНИ, НОСЯТ ГОЛЕМИ ВЪЗМОЖНОСТИ

Като част от логото на предизборната кампания на независимия кандидат за врачански кмет д-р Григор Томов, тези думи звучат оптимистично. Още по-ведър е призивът, "Погледни в бъдещето ".

49 годишният лекар, управител от 15 години на Диспансера за кожно-венерологически заболявания беше представен пред медиите от Румен Павлов, председател на врачанското читалище "Развитие " и член на Инициативния комитет издигнал и регистрирал кандидатурата на втория независим кандидат, който определено се цели в левия и център-левия избирател. Румен Павлов очерта положителните качества на кандидата, професионалната му и обществената активност, деловите и моралните му предимства.

Д-р Томов подчерта, че той е член на БСП от 1990-та година, че има и добър наследен семеен бизнес в Люти дол - пчеларство и дървопреработвателен цех.
- Много партии винаги са искали промяна. Само че, тази промяна да бъде по друг начин ,да се намери една хубава алтернатива , човек, който да иска и да може да работи за благото на хората във Враца - подчерта, малко след като официално бе регистрирана канидидатурата му, д-р Томов.

Според кандидата за кметския стол, програмите на отделните партии много, много не се различават, те винаги са за създаване на работни места, за чистотата и дупките по улиците. Доказалият своите качества медик твърди,че важното е как ще бъде изпълнена програмата и когато разговаря с врачани те споделят с него, че има страх,едни казват,че преди е било по-добре, други,че сега е по-зле.А ще работи с екип от хора, които не могат да бъдат командвани.

Доктор Григор Томов се впуска в предизборната битка подкрепян от създадената преди дни Коалиция "Модерна Враца " и Партия "Движение за свободен избор". Според кандидатът и подкрепящите го лекари, общественици, спортист и бизнесмен, именно правото на свободния избор му дават предимството и силата да не взема решения и да не работи като градоначалник под диктовката на партия или на друга управляваща личност, ще има истинска независимост в своите решения и действия и няма да е подчинен и зависим от ничия чужда воля. Д-р Томов подчерта, че ще води открита кампания, кампания на информираност на медиите, а промените ги вижда най-вече към свободното изразяване на мнения. На откритост в работата както на кмета, на неговия екип и на общинския съвет, за разлика от последните мандати, в които има подчиняване на чужди мнения и интереси и на партийни повели.
Радослав Котов, кметът на Нефела и един от най-долгогодишните селски управници, като представител на партията "Движение за свободен избор " разказа, как след създаденото сдружение на селските кметове, сега управляващите са направили всичко възможно да ги разцепят и разделят на наши и ваши.
- Искаме кметът на населеното място да има своя глас в общинския съвет и този глас да бъде уважаван. Движението ще има своя собствена листа и ще издигне кметове във всички врачански села.
- Това, че съм член на БСП не ме прави послушник на личности, които са в ръководството на партията и на врачанската централа. Сегашното управление ме провокира да се кандидатирам като независим, защото сега кметът действа като заместник кмет и изпълнява мнения и взема решения зависим от волята на други.

Да си свалят маските БСП, ГЕРБ, НДСВ и да видим лицата, които стоят зад тях, призова трикратният общински съветник Борислав Банчев от ДПС. Провокиран от подхвърлена преди пресконференцията реплика от съветника Кирил Илиев, че ДПС финансира кампанията на доктора, Банчев прекалено емоционално нападна отделни медии, изрази подкрепата си за Томов като достойна личност, нападна и другия независим кандидат от лявата писта Николай Иванов казвайки, че няма нужда да си докарваме във Враца "криводолска бригада".
- Човеците командват, а не буквите и е време маските да паднат и зад тези абревиатури да се видят лицата, призова Банчев, допълвайки, че врачани обикновено използват деня за размисъл на следващия ден след изборите.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар