*
Борба с вредителите

ГЛ.ПРОКУРОР ИСКА ОТСТРАНЯВАНЕ ОТ ДЛЪЖНОСТ СЪДИЯ ОТ РАЙОННИЯ СЪД - ВИДИН

|
ГЛ.ПРОКУРОР ИСКА ОТСТРАНЯВАНЕ ОТ ДЛЪЖНОСТ СЪДИЯ ОТ РАЙОННИЯ СЪД - ВИДИН

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл във Висшия съдебен съвет искане за временно отстраняване от длъжност на Анелия Рашева, съдия в Районния съд – Видин. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Искането е направено, тъй като е налице несъвместимост между определените от закона функции на съдия, които упражнява Рашева, и воденото срещу нея наказателно производство от общ характер.
Досъдебното производство срещу Анелия Рашева е образувано на 17 октомври 2011 г. за извършено документно престъпление по чл.316, вр. чл.308, ал.1 НК.

На 13 декември 2012 г. съдия Рашева е привлечена в качеството на обвиняем за престъпление по служба, както и за продължавано документно престъпление.

Нейната наказателната отговорност, относно престъплението по служба (по чл. 282, ал.2, предл.2, вр. ал.1 НК), е за това, че в гр. Видин, в периода от януари до ноември 2009 г., в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – съдия в Районния съд – Видин, с цел да набави за себе и другиго облага – и за двамата в размер на по 1000 лв., е нарушила служебните си задължения и е превишила правата си.

Чрез използван неистински протокол за случаен избор на съдия-докладчик е разгледала гражданско дело по описа на Районния съд – Видин и от това са настъпили значителни вредни последици.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар