*
Борба с вредителите

ГЕОРГИ ИВАНОВ-ГЕША ПРЕД NOSTRABET: ЛЕВСКИ ИМА НЕЩО СПЕЦИАЛНО, КОЕТО ДРУГИТЕ НЯМАТ

|
ГЕОРГИ ИВАНОВ-ГЕША ПРЕД NOSTRABET: ЛЕВСКИ ИМА НЕЩО СПЕЦИАЛНО, КОЕТО ДРУГИТЕ НЯМАТ

Георги Иванов е левскар от дете, а като футболист сбъдна мечтата си да носи синия екип. Геша, както го знаят футболните хора, стана два пъти шампион и веднъж вдигна Купата с любимия си тим, а в Шампионска лига участва при паметния успех срещу Рейнджърс.

Сега варненският треньор подкрепя Левски като фен и като всички други симпатизанти на „сините“ иска по-скоро да забрави отиващия си сезон, в който отборът не постигна това, към което се стремеше.

В интервю за Ностра бет обаче Георги Иванов изразява мнение, че нещата за Левски през това първенство не са толкова черни, колкото изглеждат.

-      Георги, как приемате нулевата година за Левски?

 

-      Какво да Ви кажа, когато Левски не се класира за Европа, винаги е провал. Така че, въпреки че имаше добри игри през шампионата и „сините“ се представиха добре в доста от мачовете, натежават двете загуби от Лудогорец и двете от ЦСКА, както и това, че Левски остана извън турнирите на Стария континент.

 

-      Кое не се получи при Левски?

 

-      Може би му се отрази това, че след Нова години бяха продадени водещи играчи. Аз обаче мисля, че в общи линии Левски запази игровия си облик и има потенциал, както и перспективи, и с няколко попълнения ще разполага с боеспособен и конкурентноспособен отбор за следващия сезон.

 

-      Проблем ли е за „сините“, че при някои техни играчи желанието превишава качествата?

 

-      Ако си в Левски, първо трябва да имаш качества, а после желание. Но, ако нямаше желание, тогава става сложно. Хубавото е, че повече млади кадри на клуба вече намират място в представителния отбор и се представят добре. Защото те знаят какво означава Левски и синята фланелка, и когато излязат пред толкова хора на терена, се раздават докрай. За разлика от някои наемници и чужденци, които не си дават сметка къде са попаднали. Младите показват дух, желание и себераздаване, и е страхотна тенденция, че ги налагат.

 

-      Защо Левски се провали срещу водещите?

 

-      Всеки отбор минава през върхове и спадове през един сезон. Лошото при Левски е, че се получи спад в най-важните мачове, но е трудно да се поддържа върхова спортна форма през цялата година. Смятам обаче, че чисто в спортно-технически аспект нещата не бяха зле, но лошо е класирането. Влизането на собствени юноши при мъжете обаче е много положително и тепърва ще се берат плодовете от тяхната работа.

 

-      В кои линии е необходимо да се подсили тимът?

 

-      Това ще решава новият треньор, но най-важното е да се вземат качествени попълнения, като преди това бъде преценено дали имат необходимите качества за Левски. Надявам се те вдигнат нивото на отбора, а не просто да се привлекат няколко нови, само за да се каже, че е направена селекция, и да стане, че имаме големи очаквания, а после да претърпим огромно разочарование. Затова внимателно трябва да се пипа през летния трансферен прозорец.

 

-      След като през зимата бяха продадени двама основни играчи, това лято се очаква същото да стане с други трима. Това текучество не пречи ли на Левски да изгради силен тим?

 

-      Текучеството може и да е повече, но нека припомня, че Левски води битка на още един фронт - с държавните институции. Ръководството е тръгнало да изчиства всички задължения, но въпреки това трябва да се мисли и за футбола, и Левски да има отбор, с който да гони медал и да е в Европа. Защото от Европа могат да влязат свежи пари, както стана миналото лято, които ще помогнат за погасяване на борчовете, а що се отнася до тях, аз лично се надявам до една година те да бъдат изчистени.

 

-      Казахте медал, значи титлата остава мираж и за догодина?

 

-      Няма как да е иначе при това финансово състояние на Левски, и като знаем промените в ЦСКА, който строи и нов стадион, и финансовата мощ на Лудогорец. Левски изостава от тях с парите, но Левски пък има коз, който другите нямат.

 

-      Кой е той?

 

-      Това е атмосферата, която вдъхва друг живот, и духът, който витае на „Герена“ и който на другите стадиони го няма. Всичко това е заради тази многобройна фенска маса на Левски, и е неприятно, че в момента тя е разединена. Ако обаче се обедини, дори и с по-малко финанси от другите, Левски ще им е главен конкурент, защото сините фенове са специални и самият стадион на Левски е пропит с нещо, което при другите го няма. Този дух и тези истории и традиции в един момент може да се окажат и решаващи.

 

-      Какъв трябва да бъде новият треньор на Левски?

 

-      Той трябва да е наясно с материята и детайлите, а не само да прави състав и да гледа отстрани. Предвид това, че Левски постоянно гради нов отбор, треньорът трябва да е наясно, като заминат някои, кои да дойдат на техните места, за да продължава Левски да играе по един и същи начин. Новият наставник трябва също да носи духа на Левски в сърцето си и да знае, че този отбор е неговият и да го приеме като лична кауза. Небходимо е още да е малко луд в добрия смисъл, да е перде и да върви с главата напред.

 

-      Кой ще е по-удачния избор за овакантения от Николай Костов пост – българин или чужденец? 

 

-      Надявам се да е българин, тъй като е правилно да се дава шанс на наши специалисти. Те не са по-слаби от чужденците, но те се ползват с повече привилегии и повече права, докато на родните треньори им се месят в работата.

 

-      Вашият бивш съотборник Станислав Генчев добър вариант ли е за Левски?

 

-      Той постигна невероятни успехи с Крумовград и дано да не е епизодично. Ако е писано той да води Левски, му пожелавам успех и нека да бъде младият човек, който ще даде допълнителен импулс и съдържание в играта на Левски.

https://nostrabet.com/novini/georgi-ivanov-gesha-levski-ima-neshto-specialno/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар