*
Борба с вредителите

ФУНКЦИОНАЛЕН КОМПЛЕКТ ЗА ШИВАШКИ ИДЕИ

|

Научете децата да творят собствени идеи за своята стая, като изработите бурканче за съхранение на шивашки дреболийки. Така не само ще създадете навици у децата да подреждат нещата си, но ще си спестите събирането на карфици и макари из цялата стая. Изберете за основа стъклен или пластмасов буркан с желани размери, който се затваря с капачка с винт. Можете да изработите комплекти за цветен подарък по приятен повод или да употребявате бурканчетата за съхранение на подправки в кухнята. Можете да ползвате меката част върху капачката, за да забождате цветни карфици с описание на съдържанието, което можете да захванете с малко тиксо.

Необходими материали:

* памучна тъкан
* стъклен буркан с капачка, която се затваря с винт
* капачка със същите размери
* памук за пълнеж в горната част
* лепило
* филц в наситени багри, обикновен и твърд
* топъл силикон
* ножици
* шивашки дреболийки

Инструкции:

1. Поставете тъканта с опаковата страна нагоре върху работна повърхност, например кухненска маса. Измерете диаметъра на капачката или я очертайте върху тъканта, а след това оформете кръг, който е с 2-3 сантиметра по-голям от кръга от капачката. Изрежете външната окръжност с ножици.

2. Поставете капачката на буркана, върху нея поставете малко памук за пълнеж, а най-отгоре поставете тъканта. Оформете памука така, че да образува възглавничка. Залепете по ръба тъканта върху капачката.

3. Очертайте и изрежете отвор в центъра на втората капачка, който да е с няколко милиметра по-тесен от окръжността. Поставете изрязаната капачка върху тъканта, като оформите в центъра възглавничка. Залепете по ръбовете двете капачки с топъл силикон и изчакайте да изсъхне.

4. Очертайте и изрежете от твърд филц матрицата за цветчето, като изберете някоя ярка разцветка. Размерите могат да са малки или големи, по Ваше желание. Изрежете отвор в центъра на цветчето, за да го вмъкнете през капачката. Поставете го така, че да застане в долната част на основната капачка.

5. Изрежете от обикновен филц ивица, която да обхване по периферията двете капачки. Поставете малко лепило и залепете върху капачките. Изчакайте да изсъхне. Поставете в буркана желаните дребни вещи, а възглавничката употребявайте като игленик за карфици и кабарчета.


ОЩЕ ОТ "МОДЕРЕН ДОМ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар