*
Борба с вредителите

ФОЛКЛОРНА ФОРМАЦИЯ ОТ МОНТАНА С ПОРЕДНА НАГРАДА

|
ФОЛКЛОРНА ФОРМАЦИЯ ОТ МОНТАНА С ПОРЕДНА НАГРАДА

С пореден приз се завърнаха гласовитите певици на фолклорна формация „Торлашки напеви“ при Гимназия с преподаване на чужди езици „Петър Богдан“. Те спечелиха най голямата награда от петия национален фолклорен конкурс „От Дунав до Балкана“ – купа и парична награда от 300 лева. Журито бе впечатлено от изпълненията на солистите Анелия Ангелова, Ива Емилова, Естел Савова, Никол Димитрова и малката Петя Григорова, а секстета към формацията и народният хор изправиха на крака многобройната публика в залата на народно читалище „Искра 1898“ в община Борово. В конкурса взе участие завърналата се от Берлин Екатерина Ценкова, на която бе присъдена наградата „Откритието на фестивала“.
Групата взе участие, макар и като камерен състав (квартет) в националните фолклорни конкурси проведени в Царевец и Невестино.
Журито в Царевец присъди три награди на Торлашки напеви – специалната награда на кмета на община Царевец, както и два златни медала за групата и за техният ръководител Цветан Цветанов. На фолклорна формация „Торлашки напеви“ бе отправена покана от Даниел Спасов и от Юлия Цанкова, водещи на фолклорните предавания по БНТ„Иде нашенската музика“ и по БНР „По нашенски“ за участия в техните предавания.
В проведения конкурс в Невестино на формацията бе присъдена специалната награда на кмета на общината, както златен медал за групата и сребърен медал за вокалното трио.
На 12 септември в залата на младежкия дом от 18,00 часа групата ще изнесе концерт под надслов „ДОВИЖДАНЕ, НО НЕ СБОГОМ“ . В него ще вземат участие народен хор „ОГОСТА“ при НЧ „Разум 1883“, както и танцувална работилна „ЕТНОС“ при пето СОУ „Христо Ботев“


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар