*
Борба с вредителите

ЕВРОТО НА ПЪТ ДА СТАНЕ "ЕБОРО" КАТО ЖЕСТ КЪМ БОРЕЦА БОРИСОВ

|
ЕВРОТО НА ПЪТ ДА СТАНЕ "ЕБОРО" КАТО ЖЕСТ КЪМ БОРЕЦА БОРИСОВ

ИВО ИНДЖЕВ
http://ivo.bg

Списващите електронното издание на „Дневник” (то май друго не остана) са доловили новина, която е толкова голяма тайна (за света и за нас), че чак и приносителите на прекрасната вест от в. „Труд” я крият от себе си: няма я на сайта на „Труд”.

Насладете се какво е заявил нашият премиер Борисов без излишна скромност – същата, която беше заявил, че няма да прояви и ще си вземе наградата Футболист на годината, но после се отметна, когато схвана, че го пързалят подигравателно с нея. Приписал си е заслугата за спасяване на еврото по следния начин:

„Рецептите, които аз дадох, една по една почват да се случват. Ние още от половин-една година говорим, че в конституциите на държавите трябва да се вкара 3-процентният дефицит... Нашите позиции не само съвпадат с тези на Германия, а ако видите материалите, които сте писали през месеците и последната година, ще видите, че пактът за финансова стабилност, именно това „златно правило“, беше предложено от нас“.

Това е казал премиерът Бойко Борисов преди срещата на върха в Брюксел, цитиран от в. „Труд“.

България не се е отказала да влезе в еврозоната, но това ще стане, когато последната се преустрои по български, заявил още премиерът час преди срещата.

И допълни: „Колкото и да се приказва, всички лидери и премиери от една страна отстояват националните си интереси, но всички очакваме какво ще реши в края на краищата Германия“.

„Конграчулейшънс” на спасената Европа!

Предполагам, че предстои в центъра на Брюксел да вдигнат вариант на пикаещото момченце, но с размерите на Монумента на окупационната червена армия (МОЧА) и с лика на Борисов, спасително вдигнал…не, не е онова, което си показва момченцето, а здрава десница, стискаща заветното евро.

Под триумфалната скулптура на белгийски език със златни букви ще бъде изписано „На българския освободител от световната криза- от признателния европейски народ”. Така, освен всичко друго, ще ни се отплатят за услугата, да им приютим като в сигурен банков сейф на челото на народното ни събрание белгийския парламентарен девиз „Обединението прави силата”, прекопиран от държавата, която повече от век по-късно доказа, че може спокойно да мине и без премиер.

Ние, разбира се, не сме белгийци, все пак. А и как да им подражаваме в обединението, като самите те са почти пред разпад! Затова от лозунга за нас е важна само „силата”. Не случайно силовото МВР е приоритет на властта тук, а мускулите на Борисов са национална ценност, до която само най-достойните репортерки имат право да се докосват (някои и повече от веднъж). И не можем да поживяваме без премиерската мерудия на всяка манджа – от футболната, до финансовата.

Той ни е като слънцето и въздуха, който, по данни на злонамерени европейци и някакви измервателни уроди, се отличавал в София с това, че бил с възможно най-лошо качество сред европейските столици.

Че то нашето столица ли е изобщо: трактори пъплят из нея и из съдилищата дори. И ако не е страховития столичанин Бареков с „мускулите като гуми на бегач” (шегичката е бащинска закачка на самия Борисов по адрес на Бареков, който има бая да помпа, докато настигне кумира си в мускулната маса и го задмине по скромност) няма кой да респектира тази развилняла се милионерска селска паплач - уточнявам: „милионерска” е по Борисов, а останалото е принос на Барековата телевизионна реторика.

Ама той Борисов какво отношение има и към въздуха– да не би да е (бил) кмет нещо или пък завод за преработване на боклуци да е обещавал? Неее, той чисти авгиевите финансови обори на Европа.

После ще оправи и нас. Ние раболепно ще почакаме и ще проявим разбиране- зает е човекът, световна икономика е това, което него чака. А дали ще ни оправи царски за 800 дни и дали те ще се смятат от началото на следващия му мандат, към който той посяга по путински, никой не смее да го попита. Защото предвидливо вече е оправил медиите.


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар