*
Борба с вредителите

ЕСЕНЕН КОНЦЕРТ В БЪРДАРСКИ ГЕРАН /видео/

|
ЕСЕНЕН КОНЦЕРТ В БЪРДАРСКИ ГЕРАН        /видео/

 Неусетно отмина и това лято в Бърдарски геран. Танцов състав „Палкенче“ и Народно читалище „Съединение-1923“ представиха своите нови попълнения и танцови проекти, които определено впечатлиха препълнената зала. Концертът е традиционен и отбелязва както края на ваканцията, така и началото на учебната година за всички деца.

Това лято танцьорите имаха щастието да работят с Мирослав Аспарухов, хореограф на ансамбъл „Мездра“. Той създаде два танца – за най-малките танцьори „Тракийска ръченица“, а по-големите „Северняшки танц“.

Танцов състав "Палкенче" представи и продукция от минали сезони, когато хореограф на самодейците беше Маргарита Тошкова.

Първи опит за хореография направи и Катерина Велчева, дългогодишен танцьор в състава и първа година студент по „Актьорско майсторство“, която постави за своите по-малки приятели в танцовия състав „Шопски танц“.

Концертът завърши с постижението на лятото – „Северняшки танц“. По основен замисъл проектът е предназначен за 14 двойки, които трудно биха се събрали на скромната ни сцена. Хореографът Мирослав Аспарухов прояви истински професионализъм и креативност и успя с шест двойки да пресъздаде красотата на тази празнична картина.
Текст - Ралица Велчева


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар