*
Борба с вредителите

"ЕлБиБУЛГАРИКУМ" СЕ МЕСТИ ВЪВ ВИДИН

|
"ЕлБиБУЛГАРИКУМ" СЕ МЕСТИ ВЪВ ВИДИН

Производството на единственото държавно предприятие за млечни продукти в страната - "ЕлБи Булгарикум", ще бъде преместено от София във Видин, за да се стимулира местната икономика. Прехвърлянето на млечното производство ще стане по проект, финансиран от оперативната програма "Конкурентоспособност" на стойност около 6 млн. лв., с които ще се купят и нови технологии.
В столицата ще остане само производството на стартерни култури и функционални храни, съобщи пред журналисти във Видин шефът на предприятието Васил Зографов. Отделно с парите от еврофондовете ще бъде закупена нова технологична линия за производство на свежи млечни продукти и ще бъде инсталирана до месец май на тази година. Това ще отвори около 20 нови работни места, тъй като условията в икономическото развитие на Видин са тежки, каза Зографов.
Регион Видин е беден откъм икономически новини и затова се надявам такива събития да се случват все по-често, каза от своя страна областният управител Цветан Асенов. Областният управител на област Видин, инж. Цветан Асенов, връчи грамота за значим принос в икономическото развитие на област Видин, на г-н Васил Зографов – изпълнителен директор на Ел Би Булгарикум ЕАД.
Отличието бе връчено по време на пресконференция на дружеството, по повод откриването на новия фирмен магазин на Ел Би Булгарикум в град Видин.
Инж. Асенов поздрави г-н Зографов за успехите, които бележи дружеството на местния, националния и международния пазар. Изтъкнато бе и значението на производствената база в град Видин, която осигурява заетост в региона и стимулира млекопроизводството в областта.
Областният управител изрази увереност, че ползотворното сътрудничеството между Областна администрация Видин и Ел Би Булгарикум ЕАД ще продължи и в бъдеще, в името на българските традиции и в името на област Видин.

Откриването на новия фирмен магазин на Ел Би Булгарикум започна с тържествен водосвет от Негово Високопреосвещенство Видинския Митрополит Дометиан.
Областният управител на област Видин и изпълнителният директор на дружеството прерязаха лентата на новия търговски обект. Инж. Асенов поздрави екипа на Ел Би Булгарикум за постигнатите резултати и пожела много нови начинания, които да бъдат успешно реализирани в бъдеще.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар