*
Борба с вредителите

ЕКШЪН В ЦЕНТЪРА НА МЕЗДРА, ЗАЛОВИХА ОБИРДЖИИ НА ЗЛАТАРСКО АТЕЛИЕ

|
ЕКШЪН В ЦЕНТЪРА НА МЕЗДРА, ЗАЛОВИХА ОБИРДЖИИ НА ЗЛАТАРСКО АТЕЛИЕ

Двама души са задържани днес за обир на златарско ателие в Мездра. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти. Ателието се намира в центъра на града. Нападателите са ударили продавачката с тъп предмет по главата и са обрали обекта.
Жената е настанена в болница без опасност за живота.

Веднага са предприети заградителни действия на полицията. Започнало е преследване в центъра на Мездра.

Арестувани са двама души, които са извършителите на обира, заяви Цветанов.

Двамата задържани са криминално проявени. И двамата са на 34 години. Съобщават се първите им имена – Цветомир и Петър. Единият е криминално проявен с регистрация на грабеж, другият - за неправомерно отнемане на автомобил.

При обиска на бандитите у тях са намерени около килограм злато от обира, автомат “Калашников”, пистолет “Аркус”, пистолет ТТ. Процесуално-следствените действия продължават. * * * На обира в Мездра, който приключи с екшън и арест за двамата бандити, е имало няколко свидетели. Единият от тях разказа, че двамата били маскирани, за да не могат да бъдат разпознати.
“Маски, перуки очила – всичко както си трябва”, разказа той пред bTV.

Млада жена пък станала свидетел на побоя над продавачката в ателието. Тя чула как служителката вика за помощ. Видяла я да излиза от ателието, цялата обляна в кръв.

Двама души с торби и чанти тръгнали да бягат от мястото на престъплението. Продавачката, обаче, тръгнала да ги гони. Единият апаш се обърнал и цапардосал жената по главата. Тя спряла да ги преследва и те изчезнали.

Двамата задържани са Цветомир Ц. и Петър К. на по 34 години. Двамата мъже нахлули въоръжени с автомат „Калашников“ и два бойни пистолета в ателието, което се намира в центъра на града, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицията се е намесила след получен сигнал. Работата по случая продължава. * * * Брат на съдийка е единият от задържаните за днешния обир на златарското ателие в Мездра
Другият задържан в Мездра се казва Емил
Публикувано: 22 дек. 2012

Това е 34-годишният Цветомир Цеков. Вицепремиерът не спомена името на съдийката, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред БНТ.
Цветан Цветанов не разкри името на съдийката, чийто брат е арестуван в Мездра.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар