*
Борба с вредителите

"ЕКО-ДВИЖЕНИЕ КЪМ УЧИЛИЩЕ" - КАМПАНИЯ ВЪВ ВИДИН

|
"ЕКО-ДВИЖЕНИЕ КЪМ УЧИЛИЩЕ" - КАМПАНИЯ ВЪВ ВИДИН

Проведе се поредното занимание от кампанията "Еко-движение към училище", част от програмата за превенция на рисковете на пътя "Шофирай отговорно". Това съобщи за Радио “Фокус”- Видин Борислав Ванков, заместник председател на сдружение "Отворена младеж" Видин.
"Тази година един елемент от кампанията ни е Еко-движението към училищата, където се срещаме с най-малдите шофьори и кандидат-шофьори – учениците от 12-ти клас", уточни Ванков. Учениците са от три видински училища – ПМГ "Екзарх Антим І"; ГПЧЕ "Йордан Радичков' и ПГ "Проф.д-р Асен Златаров". Около 300 младежи са обхванати в рамките на това еко-движение. "То не се ограничава само във Видин, в момента наши доброволци изнасят подобни лекции в университети в България", подчерта Ванков.
В лекциите се говори за много сериозни неща като екологичното шофиране, което според специалистите първо е равно на безопастно шофиране и второ е равно на икономично шофиране. В часовете дванадесетокласниците се запознават и с превенцията на шофиране в нетрезво състояние и за най-различни зависимости.
"За радост обединяваме се около темата, че за град като Видин много по-иконимично, екологично и полезно за здравето е карането на колело и ходенето пеша", поясни Ванков.
На учениците им е много интересно всичко около алкоочилата, които им се предствят. Питат и за движението на колата и редуването на скоростите, кога и как би било най-икономично. "Задават и въпроси, но харесва ми това, че слушат с интерес и участват в тези интерактивни занимания, които им предлагаме", предаде атмосферата в тези часове по безопастност на движението Борислав Ванков.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар