*
Борба с вредителите

ЕФЕКТИ ОТ ОПОРАТА НА МАТРАКА ВЪРХУ ПОЗИЦИЯТА НА СЪН И БОЛКИТЕ В ГЪРБА И КРЪСТА

|

За да се определи ефикасността на намаляване на гръбначното изкривяване при спане на една страна, както и за намаляване на болката в долната част на гърба и към кръста и да се подобри значително качеството на съня при хора с хронични болки са нужни качествени и удобни матраци и подматрачни рамки.

Какво сочат фактите от изследвания на различни матраци при хората

При изследване на 16 човека с хронично болки в долната част на гърба и кръста от мъжки и женски пол, на възраст между 30 и 60 години се тества спане една нощ на техните собствени матраци, след което три нощи спят на експериментален матрак, чието предназначение е да намали значително гръбначното изкривяване в позиция за сън на страни, след което отново една нощ пак са на личните си основни или топ матраци. Позициите на сън, движенията през нощта, промените в температурата на кожата и стайната температура се мерят през всяка нощ като оценяват степените на болката в легнало положение, при ставане, схващане при ставане, качество на съня и удобството на матрака се записват при различните матраци. Експерименталният матрак дава по-ниски резултати за болка и по-висока оценка за удобство.

Болката и трудността при ставане и качеството на съня не се различават между личните и експерименталните матраци като резултатите са, че самата болка при лежане в леглото намалява и комфорта е значително по-голям при експерименталния матрак в сравнение с персоналните матраци на хората без топ матрак.

Нуждата на тялото от качествен матрак

Добрия и качествен нощен сън е от категорично съществено значение за всяко едно човешко тяло като качеството на вашите матраци е пряко свързано с качеството на вашия сън. Хората трябва да инвестират в добър матрак, който е проектиран с оглед на гръбнака и врата им, а най-добрите матраци ще осигурят надеждна опора за гърба и врата на човека, който спи на него. Определено си струва да инвестирате в качествни и стойностни матраци, които ще ви служат вярно години наред. Има наистина много различни видове матраци на пазара, но не всички са еднакви и е хубаво да сте информирани за предимствата и недостатъците на всеки един от тях. Матраците се предлагат в различни видове, от мемори матраци до латексови матраци и топ матраци, така че има много възможности, от които да избирете най-добрия вариант за вас. Има матраци, които са създадени да помогнат при специфични проблеми като болки в гърба или позиция при сън. Мемори матраците е доказано, че са изключително полезни за тези хора, които страдат от болки в гърба, освен това са по-издръжливи от други видове матраци и осигуряват по-добра опора за тялото ви, докато спите.

Повече от 60-70% от хората изпитват нелокализирана болка в долната част на гърба, което влошава качеството им на живот, намалява производителността и води до разходи при хоспитализация, медицински прегледи, тестове и лекарства. Има проучвания, които сочат че спането на среден и твърд матрак помага за облекчаване на болките в гърба и подобряване на качеството на съня и живота. Ортопедичните матраци подобряват позицията на гръбначния стълб и намалят болките в гръбнака. Ползите от медицински матраци се доказват с ефикасното намаляване на гръбначното изкривяване и подобряване на качеството на съня.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар