*
Борба с вредителите

ДВЕ ДЕЦА В КОЗЛОДУЙ ВЕЧЕ ИМАТ ПРИЕМНИ РОДИТЕЛИ ПО ПРОЕКТ „И АЗ ИМАМ СЕМЕЙСТВО”

|
ДВЕ ДЕЦА В КОЗЛОДУЙ ВЕЧЕ ИМАТ ПРИЕМНИ РОДИТЕЛИ ПО ПРОЕКТ „И АЗ ИМАМ СЕМЕЙСТВО”

Съгласно подписано на 08.12.2011 г партньорско споразумение в община Козлодуй стартира Проект „И аз имам семейство”, който се реализира от Община Козлодуй като партньор на Агенцията за социално подпомагане и се осъществява по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.

До момента Екипът по приемна грижа (ЕПГ) прие, обучи и оцени 4 семейства за професионални приемни родители. Социалните работници и кандидатите за приемни родители заедно извървяха пътя от кандидатстването до вписването им като приемни семейства в регистъра, воден от Регионална дирекция “Социално подпомагане”, гр. Враца.

В резултат на действията на ЕПГ и силната мотивация на приемните родители в община Козлодуй вече има две деца, които са настанени в домовете на две от приемните семейства, където децата ще получават адекватни грижи за своето нормално физическо, психическо и емоционално развитие.

Социалните работници от ЕПГ съвместно с oтдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане”, гр. Козлодуй продължават своята дейност по настаняване на деца в останалите две утвърдени приемни семейства.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар