*

ДВАМА БЕРКОВСКИ СКИОРИ НА СЪСТЕЗАНИЕ В ИТАЛИЯ

|
ДВАМА БЕРКОВСКИ СКИОРИ НА СЪСТЕЗАНИЕ В ИТАЛИЯ

Двама берковски скиори ще участват в престижно младежко състезание по ски "Тополино" в Италия. Това стана ясно след проведените стартове на Витоша.

В местността Платото на Витоша се проведоха първите за сезона състезания, които са и квалификации за световно първенство за юноши до 15 години. В конкуренция с най-добрите отбори по ски в страната, състезатели оп биатлон и ски ориентиране, берковските скиори спечелиха две квоти - за Христина Иванова и Мирослав Каменов.

Берковският клуб по ски участва с най-добрите си състезатели- Христина Иванова, Мирослав Каменов, Борислав Велков, Асен Стефанов и Светлин Райков в четири възрастови групи. Състезанието беше от две дисциплини- класика и свободен стил с прекъсване. На класиката Христина Иванова е първа при девойките, Миро Каменов и Борислав Велков са втори и трети при юношите. Асен стана четвърти при момчета старша, а Светлин, който е абсолютен фаворит при момчета- младша възраст, изпусна първия старт, с което загуби право да участва и на свободния стил. Това го лишава от възможността да пътува за световно първенство за юноши до 15 години в Италия. На свободния /скатинг/ стил Христинка стана втора. Мирослав също е със сребро, а Борислав Велков е четвърти при юношите. Боби, който за пръв път участва при по големите през миналата година, е абсолютен шампион на България и носител на купа "България" в по- долната възраст. Асен Стефанов остана пети при момчета старша възраст. Липсата на средства не позволи на състезателите да направят задължителната официална тренировка на 04.01 за опознаване на пистите, а заради липсата на транспорт, в квалификациите не участваха и други състезатели от Берковица.

Състезанието е престижно, обикновено се излъчва по Евро спорт и РАИ Уно. Участват юноши от цял свят, по повече от 180 участници само в една възраст. Това е 29- то му издание, а берковският отбор участва за девети път от 1991 г. За това време има и спечелени медали, а постиженията на Биляна Костадинова и Иван Младенов са включени в златната книга, издадена от Марио Фелицетти през 2008 г. Той е основател на игрите и коментатор за РАИ Уно и в момента.

Христина Иванова и Мирослав Каменов пътуват на 18 януари за Вал де Фиеме, най-големият ски център по северни дисциплини на Апенините.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар