*
Борба с вредителите

ДВАМА АФГАНИСТАНЦИ НЕ УСПЯХА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ТАКА, КАКТО СА ВЛЕЗЛИ

|
ДВАМА АФГАНИСТАНЦИ НЕ УСПЯХА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ТАКА, КАКТО СА ВЛЕЗЛИ

На ГКПП – Видин са задържани двама афганистанци, съобщиха от „Гранична полиция“, предаде Фокус. Вечерта на 16.01.13 г. на ГКПП – Видин пристигнал лек автомобил „Фолксваген” с четирима мъже. При извършената паспортна проверка граничните полицаи установили, че двама от тях са от Видин – 20-годишният шофьор Л.Б. и зет му. Третият представил лична карта на мъж от София, а четвъртият нямал документ за задгранично пътуване. Граничните полицаи разкрили, че последните двама са афганистанци, намерили у тях регистрационни карти от Държавната агенция за бежанци (ДАБ). 25-годишният Н.С. дошъл нелегално в България през 2008 година с помощта на турски каналджия. Заживял в София и понаучил български език. Работил на пазара в кв. Илиянци. Н.С. признал, че преди време купил българската лична карта от непознат и планирал да тръгне към Западна Европа.

Преди десетина дни той се запознал пред джамията в столицата с 16-годишния си сънародник, който бил задържан в ГПУ-Свиленград при незаконно влизане на българо-турската граница в края на октомври м. г. Той също поискал бежански статут и бил настанен в центъра на ДАБ в с. Пъстрогор. Възползвал се от по-свободния режим и избягал. Затова бил обявен за издирване.
Вчера двамата афганистанци пристигнали с автобус от София. Н.С. заговорил 20-годишния Л.Б. и попитал кой може да ги отведе до границата. Видинчанинът предложил да ги закара до граничния пункт срещу 50 евро и бензин за колата на зет му.

По случая в ГПУ-Видин е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар