*
Борба с вредителите

ДУНАВ МОСТ - 2 ГОТОВ ДО КРАЯ НА 2012 Г.

|
ДУНАВ МОСТ - 2 ГОТОВ ДО КРАЯ НА 2012 Г.

Министърът на транспорта Ивайло Московски съобщи по време на строителен форум, че до края на годината проектът за Дунав мост - 2 при Видин - Калафат трябва да придобие окончателно завършен вид. Прилежащата инфраструктура към него е почти готова, вероятно до края на октомври - ноември ще бъде съединено изцяло и мостовото съоръжение, допълни министърът, цитиран от БТА.
В средносрочен план предстои да излязат няколко опции за концесиониране на пристанища по Дунав - Тутракан, Никопол, Видин - юг, Русе - запад и Русе - изток, каза министърът. В подготвителна фаза е пристанище Бургас - запад, а в проучвателна - пристанище Варна.
Московски съобщи, че ще бъде предложено за концесия цялото летище Пловдив, а досега е бил предложен за концесия само карготерминалът. Летище Русе се прехвърля към община Русе, за да се развива като регионално. Летище Горна Оряховица е с удължен срок на концесия, но няма желаещи, каза министърът. Има избран изпълнител за подготвителни действия по концесиониране на Летище София.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар