*
Борба с вредителите

ДУХОВИЯТ ОРКЕСТЪР ОТ МОНТАНА НА ДЕФИЛИР В БОТЕВГРАД

|
ДУХОВИЯТ ОРКЕСТЪР ОТ МОНТАНА НА ДЕФИЛИР В БОТЕВГРАД

Първото по рода си в цяла Бълария иновативно културно събитие от такъв характер – Дефилир на духовата музика – приключи в Ботевград.

Третият последен ден на дефилира започна с традиционния вече парад на оркестрите и мажоретните състави от предишния ден. По цялото протежение на бул. „Цар Освободител” до централната естрада на града дефилираха Духов оркестър от Велико Търново, Духов оркестър от Монтана, Духов оркестър и мажоретен състав от Ботеврад, Духов оркестър от Плевен, Духов оркестър от Ловеч и Духов оркестър с мажоретен състав при столичната английска гимназия. Там всеки участник имаше своята кратка програма за сбогуване със зрителите.

Следобяд се подновиха атракциите под шатрите в градския парк, където е обособено специално Арт пространство – „Арт кът в парка”. Продължи и набирането на предложения на участници във фото и видео конкурса „Дефилирът в моя мобилен апарат”.

Вечерта в деня на финала бе на домакините. Ботевград извади пред 8-хилядната публика на площад „Освобождение” най-доброто от своя културен арсенал. Първо на сцената блеснаха със своите изпълнения виртуозите от Духов оркестър Ботевград. Изненадата бе изпълнението на вокално трио „Севера” при Народно читалище „Христо Ботев 1884” с диригент Стоян Димитров. На сцената се изяви и оперната певица от Ботеврад Милена Спасова с изпълнения от мюзикъла „Котки” на Ендрю Лойд Уебър.

Голямата атракция на финала на дефилира бе невероятното шоу на Гвардейският представителен духов оркестър. Тяхното безплатно изпълнение бе специален подарък за жителите и гостите на Ботевград.

На финал Духовия оркестър на Ботевград заедно с Младежкия духов оркестър засвириха любими и познати хора. Зрителите се присъединиха към мажоретките и централния площад на града се превърна в една огромна танцова естрада.

Повече от 700 музиканти и мажоретки, съставляващи 13 духови оркестри и 6 мажоретни състава оставиха в историята първото издание на Дефилира на духовата музика. През първата десетдневка на месец май 2013 година ще се проведе второто издание на дефилира, включено в спечеления проект на Общита Ботевград по Оперативна програма „Регионално развитие”. Кметът на Ботевград г-н Георги Георгиев не скри амбициите си през следващата есен да се проведе трето издание на дефилира, този път финансирано изцяло със средства на общината.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар