*

ДУБЪЛ И КВОТИ ЗА ВЕНЕВА И СТАМБОЛОВА

|
ДУБЪЛ И КВОТИ ЗА ВЕНЕВА И СТАМБОЛОВА

Венелина Венева и Ваня Стамболова стартираха с победи новия състезателен сезон. Топатлетките на врачанския клуб „Павел Павлов” спечелиха първите места на международния турнир във Виена. Старата генерация на българската атлетика не се посрами в Австрийската столица, където освен победите двете си осигуриха и допълнителен бонус.
Венева, която е една от ветеранките на българската атлетика спечели титлата на скок височина за жени. Състезателката на АК „Павлов” преодоля височина от 194 сантиметра, което освен първо място и парична премия и осигури и така важната квота за участие в Световното първенство по лека атлетика в зала в Турция през март.
Ваня Стамболова пък триумфира в бягането на 800 метра. Пета в света на 400 метра, Ваня бяга стабилно във Виена и финишира първа с време от 2,02,03 минути. Резултатът и се оказа достатъчен за квота за предстоящия голям форум на закрито в Турция. В Истамбул варненката, която продължава да се състезава за врачанския клуб „П.Павлов” вероятно ще се пусне на 400 метра (или 400 с препятствия), която е нейна коронна дисциплина.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар