*
Борба с вредителите

"ДРУГОТО ПОЛУВРЕМЕ" ТВОРЧЕСКИ ДЕБЮТ НА ИСКРЕН КРАСИМИРОВ /видео/

|
"ДРУГОТО ПОЛУВРЕМЕ" ТВОРЧЕСКИ ДЕБЮТ НА ИСКРЕН КРАСИМИРОВ /видео/

Завършиха снимките на първия български игрален филм за живота на футболните фенове. Автор на късометражната лента със заглавие „Другото полувреме" е нашият колега - оператора на БНT от Враца Искрен Красимиров.

Проектът спечели финансиране от Държавния културен институт „Двореца" на тазгодишния филмов фестивал в Балчик.

Не им е лесно на футболните фенове - и на емоции трябва да носят, и на бой. Животът им е като виенско колело - бие ли любимият отбор - на върха са, пада ли - удрят дъното. С тези разсъждения единият от главните герои - студента Веско, фен на Ботев-Враца, въвежда зрителя във филмовия сюжет. В който екшънът сякаш няма край.

Отдадени на агитката, двамата приятели губят работа и приятелства, единият е ранен тежко, а другият става убиец. Главните роли се изпълняват от актьори на Врачанския драматичен театър, а десетки фенове играят себе си във филма.

Анатоли Бенкин, актьор: Уникално изживяване, много се радвам, готин режисьор - младо момче.

Борислав Сарафанов, актьор: Беше много интересно наистина - имаше мелета, побоища, пожар, линейки.

Искрен Красимиров, оператор и режисьор: Опитваме се да покажем човешката страна на феновете.

Най-атрактивната сцена на мелето между феновете на Ботев и Монтана бе заснета от височина 10 метра. В нея се включиха тежко въоръжени полицаи от отряда за борба с безредиците и екип на Бърза помощ.

Премиерата на „Другото полувреме" е догодина на филмовия фестивал в Балчик. Филмът е заснет на HD и предлага високо качество на картината и звука.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар