*
Борба с вредителите

ДРАГАН МИХАЙЛОВИЧ ПРЕД EFIRBET: ЛЕВСКИ ЩЕ ОПИТА ДА ПЕЧЕЛИ ВСЕКИ МАЧ

|
ДРАГАН МИХАЙЛОВИЧ ПРЕД EFIRBET: ЛЕВСКИ ЩЕ ОПИТА ДА ПЕЧЕЛИ ВСЕКИ МАЧ

Левски си поставя високи цели напролет и за да ги постигне, трябва да показва добър и печеливш футбол и постоянство. Един от тези, които са призвани да върнат блясъка на „сините“ е Драган Михайлович, поливалентен футболист, който на този етап е незаменим като десен бранител. С активната си игра по фланга, тънък комбинативен усет и раздаване за синята кауза, Драган логично печели и симпатиите на запалянковците.

В специално интервю за Efirbet.kom Драган Михайлович разкрива с какво е променил Левски Станимир Стоилов, докъде може да стигне отбора през този сезон и какъв футбол ще играе.

-    Драгане, благодаря, че приехте поканата ни за разговор. Как се чувствате след зимната подготовка?

-        Бих казал супер. Настроението, както моето, така и това на съотборниците ми, е приповдигнато, тъй като проведохме една пълноценна подготовка при добри условия и на добри терени.

-        С какво Станимир Стоилов успя да промени тима и да стабилизира играта и резултатите му?

-        През последните 6 месеца той направи така, че да сме компактни на терена, а сега в Турция имахме време да поработим за тактика и план за игра, както и да продължим да сме по-компактни. Имахме време и да се подобрим физически. Така че, ако през първите шест месеца под ръководството на г-н Стоилов ние сме имали една добра подготовка, в Турция продължихме да работим всички заедно, за да имаме по-компактен отбор, а и сега разполагахме с достатъчно време и беше много по-лесно да работим, защото я имаше основата. Мисля, че се подобрихме в два аспекта - физически и тактически.

-        Какъв Левски очаквате да виждате напролет?

-       По-добър Левски във всяко едно отношение. Ние ще опитаме да печелим всеки мач, тъй като вече сме по-уверени. Искаме да запишем колкото се може по-високо класиране.

-        Готови ли сте да се преборите за топ 4?

-   Да. Аз смятам, че другите претенденти за четворката не са по-силни от нас. Отделно сме само на 6 точки, а и с подобрената игра на Левски, която очаквам да виждам, имаме реални шансове да финишираме зад първите два отбора.

 

-        Кои ще са най-сериозните ви конкуренти за четворката?

-    Ботев (Пловдив) e добър отбор, но ние трябва да сме по-добри от тях. Същото се отнася и за Черно море, както и за Локомотив (Пловдив). Но мисля, че ако Левски показва това, което може, ще е зависим от самия себе си. Малко трябва да подобрим офанзивните си действия и после в плейофите да направим всичко възможно да спечелим и срещу Лудогорец, и срещу ЦСКА.

 

-        Левски е без трофей от 13 години. Ще прекъснете ли тази серия, като вдигнете Купата през май?

-   Ще дадем всичко от себе си, за да го постигнем.

-        Вие се сте универсален футболист, но на кой пост се чувствате най-добре на терена?

-       Играл съм преди в средата на терена и това ми харесваше, тъй като имах възможност да играя повече с топката. Това бе позицията, откъдето тръгна кариерата ми, но така се случи, че започнах да играя като десен краен защитник, и правя добри неща на този пост. Но за мен не е толкова проблем къде играя. Най-важно е да давам своя своя принос за отбора и да му помагам да изпълнява целите си.

-        Какво е основното, което изисква от Вас треньорът Стоилов? 

-   Да съм агресивен с топката и да играя уверено. Г-н Стоилов иска от всички нас агресия, да владеем топката и когато я изгубим, да си я връщаме по на-бързия начин. Тези виждания за футбола съвпадат с моите. Левски иска да има контрол върху топката и играта, и когато има топката, да знае какво да прави с нея.      

-        Какво е чувството да играеш за Левски?

-        Усещането да съм част от Левски е велико. Мисля, че всеки играч, когато дойде в такъв клуб, трябва да си даде сметка къде се намира. Аз дойдох преди година и ми трябваше малко време да го осъзная. Левски има много отдадена публика и верни фенове.

-        С кои Ваши съотборници се разбирате най-добре на терена?

-         Генерално с Георги Миланов, който е от моята страна, играя доста и с Ради Цонев, с Билал Бари, с който сме приятели извън терена. Но най-важно е да имам синхрон с останалите защитници и да не правим грешки. В офанзивен план със сигурност с Георги Миланов комбинирам най-добре.

        

-        Къде е силата на този Левски?

-        В компактното придвижване на терена и добрата организация на игра. Показахме това по време на приятелските мачове в Турция, в които бяхме доста компактни и агресивни, имахме топката и използвахме всяка възможност да атакуваме. Лицето на Левски трябва да бъде това, което демонстрирахме срещу Ботев (Пловдив) миналата есен. Левски трябва да е агресивен отбор, който не дава лесно топка на съперника, да налага по-високо темпо на игра, да пресира успешно и да печели мачовете си.

 

-        Левски ли е най-добрият отбор, за който сте играли и ако зависи от Вас, бихте ли останали по-дълго на „Герена“?

-        Като се има предвид публиката, със сигурност е той. Не бях виждал досега привърженици да дават на футболисти толкова обич и топлина. Това ни задължава да подобряваме играта си и да се изкачим по-нагоре в класирането. Аз и семейството ми се чувстваме прекрасно тук, ако зависи от мен бих останал колкото се може по-дълго, но знаете, че във футбола няма нищо сигурно. Ще видим какво ще стане през юни, сега мисля само за пролетта и за целите, които Левски преследва.

 

-        Като гледате какъв футбол се играе в България, сред кои европейски първенства нареждате нашето?

-    По българските терени има прилично качество, но трябва да се вдигне темпото на игра. Сега то е малко по-ниско, да кажем от Швейцария например. Генерално младите български играчи имат качества, но темпото трябва да се вдигне и да се играе по-бързо. Видяхте ЦСКА и Лудогорец какви добри и солидни отбори срещат в Европа, а и колко по-напред са те във физическо отношение.

 

-        Какво бихте казали на феновете на Левски? 

-   Преди всичко да бъдат здрави, защото виждате в какви времена живеем, и да имат успехи в лично и професионално ниво. Заедно искам да изживеем хубави моменти с тях – да се върнем в Европа и догодина да се борим за титлата.

 

 https://efirbet.com/dragan-mihaylovich-levski-shte-opita-da-pecheli-vseki-mach/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар