*
Борба с вредителите

ДОМАКИНСКИ ФАЛСТАРТ НА ВИДАБАСКЕТ/МЪЖЕ/ ВЪВ ВТОРИЯ ПОЛУСЕЗОН

|
ДОМАКИНСКИ ФАЛСТАРТ НА ВИДАБАСКЕТ/МЪЖЕ/ ВЪВ ВТОРИЯ ПОЛУСЕЗОН

Видабаскет стартира със загуба втория полусезон в мъжката А група. Отборът на Николай Колев – Шаци отстъпи като домакин на Академик Благоевград с резултат 57-71. Благоевградчани вече имат 6 успеха и 2 поражения и делят 2-3 място в класирането. Видинчани пък вече са самостоятелно на последното място, като са с актив от 1 победа и 7 загуби. В следващия кръг видинските баскетболисти ще гостуват на Дунав в Русе.

Академик водеше през цялото време и не позволи на Видабаскет да излезе напред нито за момент. Благоевградчани се откъснаха във втората част, когато направиха разликата двуцифрена и 19 точки на почивката. След паузата тя стигна най-много до 28, но отпускането в края при осигурената победа помогна на видинчани да намалят.
Гостите стреляха по-добре и вкараха 10 тройки от 29 опита за 34% срещу 3 от 18 за домакините и едва 17%. Отделно и при стрелбата за 2 точки предимството бе за Академик, които имаха успеваемост от 64% при 16 успешни от 25 опита срещу 18 от 33 или 55% за видинчани.
Над всички за гостите бе Николай Трайков, който завърши със 17 точки, 9 асистенции и 7 борби. Антонио Илиев се отчете с 12 точки, а 9 отбеляза Георги Станков.
За домакините най-резултатен стана Тодор Колев, който вкара 14 точки, а освен това добави и 6 асистенции и 5 борби. Теодор Киров се отчете с 10 точки и 6 борби, а 9 точки отбеляза Емил Емилов.
Красимир Каменов


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар