*
Борба с вредителите

ДОГОВОР ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

|

Една идея на две погранични села от преди няколко месеца вече стана реалност. На 7 юли делегация на община Белоградчик посети сръбското село Миничево. Тя бе водена от кмета на село Рабиша Мария Николова. Целта на визитата бе по примера на общинските центрове Белоградчик и Княжевац да бъде подписан Договор за сътрудничество между най-големите села на двете общини – Рабиша и Мничево. Освен главните действащи лица – кметовете Славолюб Миланович и Мария Николова, сред гостите на събитието бяха и Топлица Вуичич- секретар на община Княжевац, Владан Радованович – координатор за трансгранично сътрудничество, Крунислав Иванович- кмет на Ново Корито и Любомир Веселинов – експерт в община Белоградчик. Присъстваха и активисти на двете кметства.
Според подписания Договор, двете страни декларират намерението си за сътрудничество и съвместна дейност в областта на икономиката, културата, образованието, туризма, спорта и турлашките дейности. По всяка вероятност животът ще наложи в практиката и някой други форми на сътрудничество. Но това ще покаже бъдещето.
Накрая, по повод но подписания Договор, прозвучаха поздрави, честитки и пожелания за активна и конкретна работа по примера на общините Белоградчик и Княжевац, които тази година отбелязват 45 годишнината от сключения Договор помежду им.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар