*
Борба с вредителите

ДОЦ.ВЕЛИКОВ ПОДАРИ АБОНАМЕНТИ ЗА НАУЧНО СПИСАНИЕ НА 70 УЧИЛИЩА

|
ДОЦ.ВЕЛИКОВ ПОДАРИ АБОНАМЕНТИ ЗА НАУЧНО СПИСАНИЕ НА 70 УЧИЛИЩА

През новата 2013 година 70 общински и държавни училища в област Монтана ще получават безплатно списание „Природа”, издавано от Българската академия на науките /БАН/, благодарение финансовата подкрепа на доц. д-р Борислав Великов.

Академичната общност възстанови наскоро издаването на научно-популярното списание, което е голям помощник на учители, ученици и студенти, със средства от дарители. Сред тях е и председателят на 39-то Народно събрание и два мандата народен представител на Монтана доц. Великов, който отскоро е член на Съвета на настоятелите на БАН, където членува и министърът на образованието Сергей Игнатов.

„Като хабилитиран представител на бизнеса и дарител на БАН бях поканен и приех да стана член на Съвета на настоятелите. Смятам, че трябва да се помага повече на науката и образованието, защото те коват бъдещето на страната ни. Затова направих годишен абонамент за това полезно академично списание за училищата в Монтана. Предложил съм и очаквам да се срещнем с министър Игнатов, за да му представя официално първия брой на списанието и да видим дали може да се намери държавна подкрепа, като се абонират повече държавни училища и университети за него”, каза доц. Великов.

Стойността на дарените абонаменти от доц. Великов на монтанските училища е 840 лева.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар