*
Борба с вредителите

ДОБРОМИР ЖЕЧЕВ ПРЕД NOSTRABET: САМО 4-5 ФУТБОЛИСТИ В ЛЕВСКИ СТАВАТ, НА ДРУГИТЕ СИНЯТА ФЛАНЕЛКА ИМ ТЕЖИ

|
ДОБРОМИР ЖЕЧЕВ ПРЕД NOSTRABET: САМО 4-5 ФУТБОЛИСТИ В ЛЕВСКИ СТАВАТ, НА ДРУГИТЕ СИНЯТА ФЛАНЕЛКА ИМ ТЕЖИ

Добромир Жечев ще бъде запомнен като железен и безкомпромисен защитник. Двукратен шампион с Левски и една от големите му легенди, два пъти е водил клуба и като старши треньор. Жечев е единственият български футболист, който е участвал на четири световни първенства, макар че на последното от тях в Германия през 1974-та година не се появява на терена. Има и един вкаран гол на финали на шампионат на планетата – при 1:1 с Мароко на Мондиал 70 в Мексико. В интервю за Nostrabet.com Добромир Жечев разкрива своите впечатления за кошмарния есенен полусезон на любимия му клуб.

Г-н Жечев, тежка бе изминалата есен за Левски. Вие как я преживяхте?

 – Като всеки левскар ми беше неприятно, че отборът ни е средна ръка и всеки може да го бие, дори в нашия храм. Представянето е меко казано недобро, но не бива да се правят и трагедии, защото футболът е само една игра. Видяхте през последната година каква беда сполетя човечеството.

Ходихте ли на мачовете на „Герена“?

– Само на по-интересните. Останалите ги гледах по телевизията.

Единствено безпаричието ли е причина за провалите на Левски?

– Без пари добра стока не се купува и няма как един добър футболист да дойде в Левски. Миналата есен селекцията се правеше според финансовите ни възможности, а те бяха нищожни. Определено играчите не отговарят на името Левски. Искате да кажете, че липсва каквото и да е качество в състава? – Абсолютно. В този отбор само 4-5 футболисти стават за Левски. На другите синята фланелка им тежи. Каквито и да са футболистите в Левски, нормално ли е да нямат положение в последното дерби с ЦСКА? – Това са им възможностите, аз затова и не се ядосвах. На играчите на Левски им липсва класа. Синята публика обаче е доста търпелива и толерантна. – Добре, че е такава. Защото по наше време, дори равен да направим на „Герена“, ни беше неудобно да излезем от съблекалните, защото знаехме, че привържениците ни са посрещнали на нож резултата. Добре че имахме малко равенства у дома и нямахме загуби. Сега Левски губи на свой терен, но публиката е плътно зад играчите и те трябва да се замислят дали мястото им е в Левски.

В Левски са и негови юноши. Може ли някой от тях да помогне на тима да върви в правилната посока?

– От това, което виждам, не съм оптимист. Само в Станислав Иванов имаше хляб, но бързо излезе в чужбина. Явно на клуба му трябват свежи пари и не би пренебрегнал предложение от клуб зад граница, който плаща що годе прилична трансферна сума.

Славиша Стоянович ще свърши ли работа?

– Не съм убеден. Много ще му е трудно, тъй като за един нов треньор в Левски, особено чужденец, най-важни са първите резултати. А те при Стоянович не само, че не са добри, а са си направо слаби. Това ще даде отражение върху работата му.

Виждате ли лъч светлина с новия спонсор?

– Аз не съм запознат какви средства ще осигури този спонсор. Вече казах, че за класни изпълнители трябват сериозни пари. По селекцията през януари ще разберем накъде отиват нещата.

Минава ли Ви през ума, че Левски може и да не се класира в топ 6?

– С оглед развитието на първенството и продукциите на Левски, това няма да е изненада, а естествена закономерност. Но щом сме далеч от истината и нямаме отбор, който да се бори за титлата, всяко друго класиране си е петно по марката Левски.

Може ли Наско Сираков да извади Левски от пропастта?

– В него ми е единствената надежда за един по-силен и могъщ Левски. Наско е потомствен левскар и носител на левскарския дух, и ще го предаде на всички, които са в клуба. Но нещата няма да се случат изведнъж и тази година определено ще е нулева. Дано Господ поглежда Левски занапред.

Г-н Жечев, кой ще стане шампион?

– За мен Лудогорец си остава основен фаворит, въпреки че играе колебливо и отборите се нагодиха към неговата игра. Вероятно разградци ще загубят още точки, но все пак имат комфортен аванс пред ЦСКА, а и не вярвам „червените“ да спечелят всичките си оставащи мачове. Третото място ще е за Локомотив. Александър Димитров е най-вероятният нов селекционер на националния отбор.

Как гледате на този избор?

– Аз не вярвам, че ще бъде той. Има далеч по-добри български треньори, на които да поверят държавния тим.

Но много специалисти казват, че който и да стане треньор на България сега е обречен, защото нямаме качествени играчи?

– Не съм съгласен. Имаме таланти, но е важен подходът към тях, изборът и настройката, която им се придава. Треньорът трябва да убеждава своите подпечени в идеите си, за да ги пресъздават те на терена. Надявам се новият селекционер да има късмет в работата с по-младите, защото е видно, че предстои обновяване на националния ни отбор.

Източник: https://nostrabet.com/dobromir-zhechev-samo-4-5-futbolisti-v-levski-stavat/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар