*
Борба с вредителите

ДОБЛЕСТНА ПОСТЪПКА НА ОСМОКЛАСНИК ОТ БЕЛОГРАДЧИК

|
ДОБЛЕСТНА ПОСТЪПКА НА ОСМОКЛАСНИК ОТ БЕЛОГРАДЧИК

Мишо е 8-годишен второкласник. Докато си играе на скалите зад училището след края на учебните часове, пада в 4-метрова пропаст. Тогава на помощ идва Марио Тихомиров, който живее в Дома за деца, лишени от родителски грижи „Надежда“ в Белоградчик, съобщи Радио Видин.
Заради раните от падането, Марио носи на ръце Мишо до центъра на града. Там се обажда на Бърза помощ, но не изчаква линейката да дойде. Качва момчето в минаваща кола с указание да го закарат в болницата. След четиридневен престой в болницата Мишо е изписан, у дома си е и вече е по-добре.

„Бях с приятели, играехме си, но се подхлъзнах и паднах. Моите приятели се мъчеха да ме спасят и после дойде баткото. Помогна ми, откараха ме в болницата“- спомня си Мишо за инцидента и обещава, че повече няма да си играе на скалите.

„Разбрахме за инцидента случайно от съседско дете, след като са закарали Мишо в болницата. Благодарни сме на Марио, че спаси детето ни. Ако не беше той, можеше да се случи нещо ужасно“- сподели Надя, майката на Мишо.

Марио е осмокласник в училището в Белоградчик. Заради човешката си постъпка, по време на празника на училището Марио ще получи грамота за доблестна проява.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар