*
Борба с вредителите

ДНЕС ПОСЛЕДНО СЕ ПЛАЩА ДАНЪК С ОТСТЪПКА ОТ 5%

|
ДНЕС ПОСЛЕДНО СЕ ПЛАЩА ДАНЪК С ОТСТЪПКА ОТ 5%

Понеделник (11 февруари) е последният ден, в който физическите лица могат да платят дължимия данък за довнасяне по годишната си декларация с отстъпка от 5%. НАП Монтана припомня, че плащането на данъка може да стане и в последния ден, ако сумата постъпи по сметката на НАП на следващия работен ден.

За улеснение на клиентите на НАП Монтана в офиса на агенцията е разкрито банково гише. За плащане на данък върху доходите от физическо лице при превод от него не се събират такси. Освен по интернет, плащането на данъци и осигурителните вноски може да стане по пощата, с пощенски запис за плащане към бюджета или по банков път.

НАП Монтана припомня още, че отстъпката от данъка за довнасяне може да се ползва само при условие, че авансовият данък е внесен през 2012 г. Най-често задължение да внасят авансово подоходен данък имат наемодателите, които по закон са длъжни да правят тримесечни вноски.

От 1 януари т. г. всички данъци и осигурителни вноски (с изключение на тези за допълнително задължително пенсионно осигуряване) се плащат по една банкова сметка. Освен това при превод на пари към бюджета отпаднаха всички над 50 кода за вид плащане, с изключение на два 11 11 11 (за плащания за данъци и осигуровки) и 58 11 11 (за плащания за ДЗПО). Не е необходимо и попълването на изрично основание за плащане, тъй като погасяването на задълженията към хазната става според датата на възникването им.

Образци на платежни нареждания и пощенски записи за плащане към бюджета и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП могат да се видят на сайта на приходната администрация – www.nap.bg.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар