*
Борба с вредителите

ДИСКУСИЯ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО

|
ДИСКУСИЯ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО

Дискусия за образованието имаше днес в Монтана. Срещата с педагози от региона бе в салоните на ресторант „Монтанезиум”, инициативата е на народния представител Златко Тодоров, който е член на парламентарната комисия по образование.

Тема бе Проекто-законът за предучилищно и училищно образование”

Стела Мицова от Министерството на образованието младежта и науката и Катя Чалъкова – депутат от Хасковски избирателен район – член на комиксията по образование и Димитър Аврамов участваха в разговора.

Енеза Ангелова – председател на синдиката на българските учители в Монтана и общински съветник от ГЕРБ обърна внимание върху детайли свързани със идеята да бъдат закрити Ресурсните центрове, където се обучават деца със специални образователни способности. „Мисля, че това няма да е от полза на децата”, заяви Ангелова, която има 38 години стаж като учител. Тя се обяви и против идеята за създаване на обществени съвети към училищата; попита как ще бъде осигурено предучилищно възпитание на 4-годишните деца от селата, в които няма детски градини и училища.

„Трябва да се съобразяваме с времето, щом няма детска градина ,децата ще пътуват с възпитател до мястото , където има”, каза в отговора си г-жа Мицова. Тя защити и идеята за създаване на обществени съвети към училищата. Така контролът на средствата по делегираните бюджети ще бъде по-действен и парите наистина ще отиват за най-важните нужди за образованието на децата.

Заради ангажименти със Закона за горите Искра Фидосова не успя да дойде за дискусията в Монтана. По същата причина не дойде и областният управител Ивайло Петров.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар