*
Борба с вредителите

ДИПЛОМИРА СЕ ВИПУСК 2023 НА ПРАВНО-ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“

|

На тържествена церемония 280 възпитаници на Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си за висше образование.

Деканът на факултета проф. д-р Габриела Белова откри тържеството и поздрави абсолвентите, завършващи „Право“, „Публична администрация“, „Национална сигурност“, „Международни отношения“, „Връзки с обществеността“.

„През следващите години вие ще срещнете един свят на бързи и дълбоки промени. Свят, който става все по-сложен и по-нестабилен. В този свят вие ще трябва да направлявате съдбините на страната ни. Винаги помнете, че правото не може да съществува без морала – морал, свързан с умението да общуваш и да носиш отговорност както пред всеки един човек поотделно, така и пред обществото като цяло“, каза в приветственото си слово проф. Белова.

Приветствие към абсолвентите отправи и кметът на Благоевград Методи Байкушев, в което отбеляза: „Каквото и да срещнете по пътя си – прегърнете го, станете перфектни експерти в него и то ще ви се отблагодари. Ако някога прецените, че това, което до момента сте правили, не е точно вашето – не се притеснявайте, животът е много дълъг за този, който има желание, за този, който е трудолюбив“.

Дипломите на студентите отличници връчи носителят на престижни награди за постижения в изкуството Андрей Янев. Неговата съвместна изложба с Мирослав Дачев „Атон в рисунки и фотографии“ беше представена на територията на Папския латерански университет в Рим по случай  празника на българската писменост и култура. Емблематична за творчеството на художника е картината „Прошка“, която е избрана като илюстрация за възпоменанията на трагичните събития на 11 септември.

По традиция отличниците на випуска получиха и плакет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ за показаните високи резултати в процеса на своето обучение. Плакетите връчи заместник-ректорът по образователни дейности – магистърски програми и продължаващо обучение доц. д-р Илия Недин.

От името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Илина Динева, завършваща специалност „Право“ с отличен успех. В своята реч тя изрази дълбока признателност към преподавателите за техния професионализъм и отдаденост, за подкрепата в трудните моменти и за вдъхновението.

Музикален поздрав към дипломантите и гостите отправи студентката от катедра „Музика“ Соня Ковачка.

Официални гости на тържествената церемония бяха кметът на Благоевград Методи Байкушев, областният управител Георги Динев, председателят на Окръжен съд – Благоевград Петър Узунов, председателят на Районен съд – Благоевград Румяна Митева, заместник-председателят на административен съд – Благоевград Марияна Мицева, директорът на Областна дирекция на МВР в Благоевград старши комисар Даниел Димитров, командирът на Трето бригадно командване полковник Кирил Спаневиков.

На церемонията присъстваха и заместник-ректорите на Югозападния университет доц. д-р Вяра Кюрова и доц. д-р Петрана Стойкова, помощник-ректорът Антоанела Ванева, деканите на всички факултети, ръководители на катедри, представители на различни институции, училища и медии.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар