*
Борба с вредителите

ДИМОВ ПРЕД EFIRBET ЗА ДУЗПАТА НА ИТАЛИЯ: ЦЯЛ МАЧ ИСКАХ ОБЯСНЕНИЕ ОТ СЪДИЯТА, НО НЕ РАЗБРАХ КАКВО МИ ГОВОРИ

|
ДИМОВ ПРЕД EFIRBET ЗА ДУЗПАТА НА ИТАЛИЯ: ЦЯЛ МАЧ ИСКАХ ОБЯСНЕНИЕ ОТ СЪДИЯТА, НО НЕ РАЗБРАХ КАКВО МИ ГОВОРИ

Капитанът на Черно море, Даниел Димов, записа втори пореден мач за националния отбор. Срещу Италия Димов бе част от ситуацията в края на първото полувреме, когато бе отсъдена дузпа за гостите, от която падна първият им гол. Тази дузпа обаче бе доста дискусионна и специалистите са на мнение, че съдията от Словения е направил подарък на „Скуадра адзура“.

Как видя спорната ситуация отвътре, каква беше продукцията на нашите и в каква посока очаква да се развива държавният ни тим? На тези и други въпроси Даниел Димов отговаря в интервю за Efirbet.com.

Г-н Димов, имаше ли дузпа за Италия?

Меко казано пресилена. Не посегнах към Белоти, той се удари в крака ми и падна. Не посегнах, защото зная, че отбори като Италия знаят как да извличат максимума от подобни ситуации.  

Съобрази ли се в случая словенският съдия с името на Италия?

Само може да гадаем, но контакт между мен и Белоти нямаше.  

Поискахте ли обяснение от рефера?

Едва ли не цял мач му исках, и тъй като е балканец, смятах, че разбира на какъв език говоря. Но ми отвърна с едни цветущи изрази, така че аз нищо не му разбрах. Но щом отсъди такава дузпа за тях, трябваше да прояви еднакъв критерий и да посочи бялата точка и в наша полза след почивката.   За положението, което визирате, Владо Манчев каза в студиото на БНТ, че по новите правила, когато даден играч е паднал на земята и топката го удари в ръката, дузпа няма. Сигурно го е чел, аз не знаех това, видях само, че ръцете на италианеца промениха траекторията на топката. Иначе, ако говорим за дузпа за Италия, такава имаше през второто полувреме, но не им я даде.  

Разменихте ли си фланелката с някой от „адзурите“?

Да, с Бонучи. Това беше моето желание преди двубоя. За мен той е еталон за централен защитник. Професор по футбол. Какъв поглед има само върху играта, извежда ги на голови позиции с дълги пасове от своята половина.  

С какви впечатления оставате от мача с Италия?

Показахме едно по-добро лице, отколкото срещу Швейцария. Защитавахме се добре, пресирахме ги, бяхме близко до тях. Използвахме и всяка възможност да атакуваме. На практика от четирите полувремена в двете срещи, се справихме добре в три от тях. Слабо беше само първото ни полувреме срещу Швейцария.  

С какво Италия успя да надделее?

Основно с класа. Няма какво да кажем повече, след като в 24 мача са без загуба и имат 13 поредни победи. Такива са реалностите.  

Какво очаквате от гостуването на Северна Ирландия?

Ще се „сбием“ и с тях. Знаем, че двубоят ще е наситен с много сблъсъци и физически единоборства. Ще опитаме да противодействаме на силовия футбол, който практикуват и да опитаме да вземем нещо.  

Каква е обстановката в обновения държавен тим?

Атмосферата е спокойна и аз съм приятно изненадан. Колективът е прекрасен, сплотени сме, няма звездомания, има настроение. Но за три дни и с 10 дебютанти нещата не могат да се получат. Трябва време, и за новия национален отбор, и за новите играчи, и за новия селекционер. Надявам се да вървим нагоре, да имаме свой стил на игра и облик и да сме постоянни.  

Ясен Петров Ви наложи в мъжкия футбол. Какво изисква сега от Вас в националния?

Когато г-н Петров започна да ме налага на 17 години в Черно море, бях халф. Сега съм централен защитник. От мен изисква да се впиша в неговата схема, по която са играли отборите му в Китай. В първия мач играх отдясно в защита, сега в центъра. Няма проблеми да играя там, където ме постави.   Експерт Efirbet
Източник: https://efirbet.com/daniel-dimov-za-duzpata-na-italia/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар