*
Борба с вредителите

ДЕПУТАТИ ОТ ПП СЪБИРАТ ПОДКРЕПА В САЩ ЗА ОТПАДАНЕ НА ВИЗИТЕ ЗА БЪЛГАРИ

|
ДЕПУТАТИ ОТ ПП СЪБИРАТ ПОДКРЕПА В САЩ ЗА ОТПАДАНЕ НА ВИЗИТЕ ЗА БЪЛГАРИ

Група народни представители от България и посланикът ни във Вашингтон Н.Пр. Георги Панайотов посетиха Конгреса на САЩ за среща с г-н Брад Шнайдер - конгресмен и съпредседател на групата за приятелство с България. Шнайдер е демократ и в Конгреса представлява щата Илинойс, един от щатите с най-голяма българска общност. Той е сред вносителите на резолюцията относно 120 години дипломатически отношения между България и САЩ, която предстои да се разгледа в Конгреса.

Освен посланик Панайотов, българската делегация в конгреса се състоеше от Деница Симеонова, Йордан Терзийски, Атанас Зафиров, Драгомир Стойнев и Георг Георгиев.

Йордан Терзийски и Деница Симеонова повдигнаха една от най-важните за България теми, а именно отпадането на визите за българи и получиха принципната подкрепата на конгресмена. По-рано през деня двамата депутати от “Продължаваме Промяната” посетиха за среща и Щатския департамент.

Днес предстои народните представители да вземат участие във форум за сигурност, посветен на темата за влиянието на Русия и Китай на Балканите. Предвидена е среща и с другия съпредседател на групата за приятелство с България в Конгреса - републиканеца Джо Уилсън.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар