*
Борба с вредителите

ДЕПУТАТЪТ МИКОВ РАБОТИ ЗА ОТКРИВАНЕТО НА ФИЛИАЛА НА СУ ВЪВ ВИДИН

|
ДЕПУТАТЪТ МИКОВ РАБОТИ ЗА ОТКРИВАНЕТО НА ФИЛИАЛА НА СУ ВЪВ ВИДИН

Бюджетът на Софийския университет трябва да бъде увеличен с 500 хил.лв., за да се обезпечи откриването на филиал във Видин, съобщи депутатът Михаил Миков във Видин. Преди второто четене на законопроекта за държавния бюджет за 2013 г. той е внесъл предложение в комисията по бюджет и финанси средствата за университета да бъдат увеличени от 41,5 млн. лв. на 42 млн.лв.
"Това е минималната сума, която е необходима за разкриване на филиал и гласуването й в пленарна зала ще докаже действителните намерения на управляващите да направят ВУЗ във Видин, защото без средства това няма как да стане", каза Миков, който е депутат от Видински избирателен район.
Според него, за филиала не са достатъчни само празни сгради, които държавата е готова да предостави, но трябва оборудване на зали, компютърни кабинети, лаборатории, библиотека, както и средства за заплати на хонорувани преподаватели.
Създаването на филиал на Алма Матер във Видин бе обявено от просветния министър Сергей Игнатов преди месец. Тогава той съобщи, че премиерът Бойко Борисов лично е одобрил намерението.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар