*

ДЕПРЕСИРАЩАТА "ПРЕСА" НА ЦИНИЗМА

|
ДЕПРЕСИРАЩАТА "ПРЕСА" НА ЦИНИЗМА

ИВО ИНДЖЕВ
http://ivo.bg

Скованият от отломките на стария вариант на в. „Труд” нов в. „Преса (откраднал това название от друг всекидневник, досущ както крадците направиха това с Ботевата „Дума” през пролетта на 1990 г.) днес проговори с гласа на своя Ной и разсея съмненията сред наивниците, че става дума за медиен спасителен сал на потъващия Георги Първанов и неговата дружина от проекта АБВ.

Азбучната истина лъсна! Откровенията на главния редактор на „Преса” Тошо Тошев разсеяха евентуалните съмнения.

В предаване на Би Ти Ви той се похвали, че през август 2006 година е бил участник в план за прекрояване на властта по вкуса на президента Първанов и неговия спонсор Георги Гергов - същият, който сега пък спонсорира проекта „Преса”. „Поканих президента Първанов и си споделихме пред Георги Гергов, че Станишев трябва да подаде оставка“, декларира Тошев.

Обърнете внимание, че водещият офицер в тази комбина, по думите на скромния Тошев, е самият той: „поканих президента…” А Георги Гергов е нещо като гарант, изповедник, арбитър,висш авторитет, защото сценката била разиграна „пред Георги Гергов”.

Тошев, който явно не смята за нередно да се изживява като кръстник на властта в една държава с власт, базирана на избори, аргументира действията си на задкулисен манипулатор със „сложността” на коалиционното правителство, сформирано по необходимост.

„Наричат Първанов архитект на Тройната коалиция. Няма да споря (самият Първанов напоследък взе да скромничи по въпроса за бащинството на тройното отроче и на практика Тошев, без да си дава сметка, го опровергава сега- бел. авт.). Смятам обаче, че неговата идея е била правителството да направи необходимото, за да влезем в Европейския съюз. Е, случи се“, каза Тошев, който се изяви като тълкувател на мислите на Първанов и даде да се разбере, че по идея на президента е трябвало Станишев да подаде оставка след приемането на България в ЕС.

Тошев ни съобщава, че не Народното събрание и стоящите за него някакви си избиратели, а олигарсите и медийните магнати канят президента да става (отново) съучастник в нарушаването на конституцията, която Първанов така или иначе е подритнал с ролята си при формирането на правителството.

Депресиращо е да се види как работи пресата на цинизма без това дори да прави впечатление на уж свободната ви преса.


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар