*
Борба с вредителите

ДЕНИЦА СИМЕОНОВА И ЙОРДАН ТЕРЗИЙСКИ ВЗЕХА УЧАСТИЕ ВЪВ ФОРУМ В АМЕРИКАНСКИЯ КОНГРЕС, ПОСВЕТЕН НА СИГУРНОСТТА НА БАЛКАНИТЕ И ВЛИЯНИЕТО НА РУСИЯ И КИТАЙ В РЕГИОНА

|

Депутатите от “Продължавам Промяната” Деница Симеонова и Йордан Терзийски взеха участие във форум, посветен на сигурността на Балканите и влиянието на Русия и Китай в региона, който се проведе в Конгреса на САЩ. На събитието присъстваха членове на Конгреса и висши служители на САЩ, както и членове на парламентите на европейските страни и Западните Балкани, които изразиха в сряда сериозна загриженост относно зловредното влияние на Русия и Китай на Балканите.

 

Конгресменът от републиканската партия Пийт Сешънс, един от съпредседателите и организаторите на дискусията, сподели опасенията си, че Русия се опитва да дестабилизира Балканите от години и че е ясно, че използва дезинформация и сила, когато иска да постигне целите си.

 

„Дестабилизирането на Балканите (от Москва) е нещо, което всяка от страните там вижда и те усещат не само, че се случва, но и че има умишлен опит да се подкопае развитието на тези страни“, каза той.

 

От името на българската държава изказване направи Деница Симеонова, която припомни на участниците, че България е първата държава в Европа, която подписа със САЩ Меморандум за разбирателство, който засилва сътрудничеството в борбата с чуждестранното манипулиране на информация. България въвежда и национален комуникационен план като част от 20-ата годишнина на България в НАТО, с който цели да се противопостави на руските наративи, демонстрирайки, че Алиансът е способен и ангажиран да продължи да осигурява сигурност, както и че България е надежден съюзник в НАТО.

 

В неформални разговори с конгресмените, народният представител Йордан Терзийски отбеляза колко е важно развитието на инфраструктурата по оста север-юг, както за икономическото развитие на Балканите, така и за възстановяването на Украйна.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар