*

ДЕЛНИЦИТЕ НИ ДА СА ПЪЛНИ, ЗА ДА СА ХУБАВИ ПРАЗНИЦИТЕ

|

С тези думи кандидатът за президент Ивайло Калфин поздрави врачанските пенсионери, събрани на трапеза, отрупана с изработени от майсторските им ръце вкусотии и на хубави песни и спомени.
Преди да поздрави възрастните хора с техния Ден на пенсионера, той отговори на злободневните въпроси свързани с течащия до следобеда Консултативен съвет по национална сигурност към президента. Калфин сподели две свои очакваншия, че решенията, които ще се вземат на съвета ще са гаранция, че институциите ще си свършат работата не само по случая Кирил Рашков, а по всички подобни случаи, което, ако не се е промени, създава впечатление за липса на институциите. Особено, в случая с Кирил Рашков, един човек, който очевидно работи политически за управляващите, от които получава закрила, бе подчертано. И второто нещо,което кандидатът за президент, подкпрепен от левицата очаква, като резултат от Консултативния съвт по национална сигурност е институциите да се обединят по въпросите свързани с толерантността, да не се допуска противопоставяне по никакъв начин на гражданите, нито по етнически, нито по религиозен или политически принцип.
"Това, което се случи в Катуница", сподели и пред изпълнилите залата на клуба Калфин, "е израз на липса на доверие в институциите и не трябва да се използва за разделение между гражданите". Той сподели, че вижда такива опити в страната, такива демонстрации. Консултативният съвет при президента днес трябва да вземе мерки да покаже, че това няма да бъде допуснато .
Посрещнат много радушно от врачанските пенсионери, придружен от независимият кандидат за врачански кмет Николай Иванов и от депутатът от левицата Георги Божинов, Калфин ги поздрави с празника като каза, че трябва да имаме пълни делници, за да имаме и хубави празници. За него лично, подчерта той, е много важно пенсионерите да усещат вниманието на държавата. "Това, което им се случва в последните години, е да им се обяснява, че когато се построят магистралите, тогава ще им се вдигнат пенсиите и доходите, много хора са доведени не до бедност, а до мизерия и по-голямата част от тях са пенсионери" коментира той. Като кандидат за държавен глава е категоричен, че трябва да се свършат много неща, едно от тях е повишаването на пенсиите, решаване социалните проблеми на хората и те да влязат в дневния ред на държавните институции, което в момента не се случва. За него това са нещата, които трябва да са в центъра на обществения дебат. Трябва, смята Калфин, да се проявява малко здрав разум, че вътрешният пазар, вътрешното потребление, повишаване възможностите на хората да потребяват и техните доходи е в основата на развитието на икономиката ни и обеща да работи това нещо да се случи .
"Нашата най-важна цел е България да върви напред, да работим и да вървим напред. Тези, които вдъхват чувството за липса на власт, за беззаконие, които вдъхват желанието за напрежение между отделните етнически групи, това не работи. Нашата най-важна национална цел е да бъдем заедно като изграждаме държавата си".


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар