*
Борба с вредителите

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ БЕЛОГРАДЧИК НА ЕТНОФЕСТИВАЛ В КНЯЖЕВАЦ, СЪРБИЯ

|

Сдружението за съхраняване на традициите „Извор” с подкрепата на Община Княжевац тези дни организираха за седми път традиционната етно туристическа изложба под мотото „С традициите в Европа”.
В проявата участваха асоциации и сдружения от 30 градове на Република Сърбия, също от Словения Черна гора и Македония. Бяха представени етно сдружения, производители на храни и напитки, представители на занаятите, на етнографски музеи, местните власти, на малки предприятия, културата и туризма.
Форумът бе открит от Драган Манчич – председател на общински съвет Княжевац. След което домакините представиха интересна културна програма на реномирани изпълнители и модно ревю под надслов „Завещание към бъдещето”. За цялостната организация на проявата отговаряше Лиляна Михайлович – председател на сдружение „Извор”. В провеждането й участваха и Саша Петрович – зам.-кмет на община Княжевац, Владан Радованович – координатор за трансгранично сътрудничество и Деян Кръстич – зам.-директор на народен музей Зайчар и председател на торлашко дружество „Тимочана – Торлака”.
Делегация на община Белоградчик, водена от Будьони Тодоров – директор Дирекция „Стопански дейности” също бе представена в събитието. В състава й бяха Георги Стефанов, Таня Тодорова, Иванка Ванева и Александър Хараламбиев от сдружението за атрактивен туризъм „Турлакулит”, които участваха със свои експонати. Бяха представени и експонати на други членове на сдружението.
По време на своето пребиваване белоградчичани установиха тесни контакти с ръководството на сдружение „Извор” и се договориха за бъдещо сътрудничество. Възстановени бяха и връзките с клуба на пенсионера в Княжевац, ръководен от Борка Вулич. Посетен бе и историческия музей в града.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар