*
Борба с вредителите

ДАРЕНИЕ ОТ ДАЛЕЧНА АВСТРАЛИЯ

|
ДАРЕНИЕ ОТ ДАЛЕЧНА АВСТРАЛИЯ

От няколко месеца обезсърчението полека се прокрадваше в мислите ни относно събирането на дарения за издаването на третия том от поредицата "Родовата памет на банатските българи". Толкова, че дори не проверявахме банковата сметка. Затова изненадата ни бе огромна, когато с едномесечно закъснение забелязахме, че нашият приятел от Австралия отново се е сетил за банатските българи в България.
Йоан Калапиш (или както е по-известен в Банат - Ян Негьва), който дарява по 1 000 долара за всяко от изданията на поредицата, и тази есен даде своята съществена подкрепа за инициативата ни да съберем историите на родовете.

На 26 септември 2011 г. от далечна Австралия в банковата сметка на дружеството ни постъпиха, след обръщането на валутите и удържането на таксите, 1 384,50 лв.

Към момента имаме събрани 2 144,94 лв. и можем усилено да започнем подготовката за издаването на третия том. Приканваме всички, които все още не са изпратили материалите си, да направят това до 1 ноември 2011 г. - текст и снимки, като снимките да са в отделни файлове. В текста може да са приложени на съответните места, но най-важното е да има описания към снимките и номериране на файловете, за по-лесна ориентация при предпечата.

Надяваме се, че ще успеем да представим третия том на поредицата „Родовата памет на банатските българи” през декември в София отново пред банатски българи от България и чужбина, както и пред многобройните приятели на нашата общност. Ще се радваме ако и нашият най-голям дарител Яни Калапиш участва в скромния ни празник


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар