*
Борба с вредителите

ДАНИЕЛ ДИМОВ ПРЕД NOSTRABET: ЧЕРНО МОРЕ ИСКА ДА ЗАВИСИ САМО ОТ СЕБЕ СИ

|
ДАНИЕЛ ДИМОВ ПРЕД NOSTRABET: ЧЕРНО МОРЕ ИСКА ДА ЗАВИСИ САМО ОТ СЕБЕ СИ

Снимка: chernomorepfc.bg

Отборът на Черно море завърши за втори път в историята си редовния сезон в елитното първенство без домакинска загуба, но постави рекорд по победи пред своята публика – 14 от 15 мача.

Последната от тях срещу Левски позволи на тима да се изкачи на второ място и да има три домакинства в плейофите от първата шестица. Срещу кого обаче ще бъдат те, ще зависи от резултатите в последния кръг и класирането на варненския тим.

Пред Nostrabet.com капитанът на Черно море Даниел Димов изразява мнение за продукцията им срещу „сините“ и за очакванията си в оставащите шест мача до края на шампионата.

-      Г-н Димов, с какво успяхте да надделеете срещу срещу Левски?

 

-      Първо, бяхме ги разучили много добре, след като гледахме няколко видеа с моменти от техни мачове през пролетта. Левски очевидно играе извън стандартните шаблони, тъй като вкарва бековете към центъра и променя често ролите на крилата. Нашият треньор обаче подготви план за противодействие и оставаше ние да го следваме на терена и да бъдем търпеливи. Радвам се, че нещата се получиха добре за нас, особено след почивката, когато имахме повече атаки и удари.

 

-      Какво си помислихте след 1:1?

 

-      Нямаше време за мислене, но имахме десетина тежки минути, след които отново заиграхме, както искаме. В такива мачове обаче при изравнени сили няма как единият отбор да има превъзходство през цялото време. Затова е важно, когато владееш инициативата, да се възползваш максимално добре от шансовете си, което за радост ние направихме.

 

-      Изненадаха ли в хода на срещата гостите?

 

-      Не бих казал, тъй като бяхме подготвени за начина, по който ще играят и всеки един от нас знаеше какво трябва да прави. Бяхме наясно, че защитата им ще е високо изнесена и ще опитват с висока преса да ни затрудняват при изнасянето на топката и при отнемането й, но ние имахме решения за всичко. Тук е важно обаче да отбележа, че Левски е добър отбор и с добри изпълнители, така че ни беше трудно, но така пък от друга страна и победата е по-сладка.

 

-      Кога усетихте, че печелите мача?

 

-      След като поведохме с 2:1, вътрешно в себе си бях сигурен, че не само ще победим, но и ще вкараме поне още един гол, което се случи. Бях оптимист, тъй като контролирахме двубоя и всички наши играчи бяха уверени в силите си и със стабилни изяви.

 

-      Вашите фенове също бяха изключителни?

 

-      Всички ние, футболистите, сме им благодарни и признателни, че винаги са нашият 12-и играч, но аз специално съм много впечатлен от тяхната стилна хореография срещу Левски. Тя бе подобна на тази в дербито със Спартак преди около година и тези две хореографии винаги ще ги помня.

 

-      Какви са шансовете на Черно море да завърши втори, което би било най-големият успех на клуба в А група, откакто е създадена през 1948 година?

 

-      Вижте, ние ще продължим да даваме максимума от себе си във всеки един от оставащите шест мача, и да поддържаме постоянно добро игрово ниво. Сега обаче мислим за гостуването в Благоевград, тъй като Пирин е коренно различен отбор през втория дял с новия си треньор. За нас е много важно да спечелим, за да може в плейофите да приемем ЦСКА на „Тича“.

 

-      Това че Пирин е различен тим, какво би трябвало да означава?

 

-      Означава, че на Черно море ще му е тежко в Благоевград, където и без това играем трудно. Домакините искат да оцелеят директно, но и пък ние също гоним нашите цели, които са високи.

 

-      Как ще се отрази треньорската смяна в ЦСКА на отбора?

 

-      Ние не гледаме какво стави при конкурентите, а и не е редно да ги коментирам, тъй като сме съсредоточени единствено към нашите изяви. Ние искаме Черно море да играе така, както го правеше досега през сезона и в оставащите срещи. Искаме също да продължим да сме зависими само от себе си.

 

-      Ще издържи ли Черно море на напрежението до края?

 

-      Да, тъй като отдавна се научихме да играем под напрежение и лесен мач за нас няма. С много усилия и работа стигнахме дотук и трябва да продължим по същия начин, тъй като първенството навлезе в решителната фаза и всяка грешна стъпка е възможно да се окаже непоправима.

 

-      Коя е причината за силния сезон, който Черно море прави?

 

-      Ние имаме най-добрия треньор, имаме и отлични  футболисти и умеем да играем като отбор. Ние успяваме, тъй като всички сме едно цяло – ръководство, треньори, играчи и фенове.

 

-      Г-н Димов, ако трябва да бъдете честен, не съжалявате ли, че странични фактори лишиха Черно море от повече точки?

 

-      И да съжалявам, нищо не мога да променя. Аз разбирам, че съдиите са хора и мога да приема човешка грешка, но когато виждам, че мерят с различен аршин и едни и същи ситуации се дават само в едната посока, говорим за тенденция, а това не бива да се случва във футбола.

 

-      Играе ли Ви се с Черно море в Европа?

 

-      За мен е привилегия да защитавам каузата на Черно море във всеки един мач, тъй като на Черно море дължа всичко. Това е клубът, който ме изгради като футболист и човек, това е моят клуб.

https://nostrabet.com/novini/daniel-dimov-cherno-more-iska-da-zavisi-samo-ot-sebe-si/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар