*
Борба с вредителите

"ДАНЪЦИ ЗА МЛАДИТЕ" Е ПРОЕКТ В РАЗВИТИЕ В МОНТАНА

|
"ДАНЪЦИ ЗА МЛАДИТЕ" Е ПРОЕКТ В РАЗВИТИЕ В МОНТАНА

Служител на НАП Монтана прове учебен час във Второ СОУ в областния град на тема „данъци”. Урокът е част от съвместната кампания на приходната администрация и Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН), наречена „Влез в час с данъците”. Партньор на двете държавни институции са и „Глобални библиотеки” – неправителствена организация, която подпомага дейността на над 960 библиотеки и читалища в малки и големи селища в цялата страна.

За да бъдат „в час” с аудитория си, данъчните са подготвили и фенстраница на кампанията в социалната мрежа Фейсбук – www.facebook.com/vlezvchas.

Давайки своя глас за фенстраницата на кампанията, учениците получават възможност да се запишат за участие в конкурс на тема „Данъците, без които не можем”. Конкурсът е разделен в 2 категории – текстова и визуална, а наградите са атрактивни – таблет, смартфон и електронен четец за книги. Кой ще спечели „яките” награди ще определи авторитетно жури, част от което са Любен Дилов-син, актьорите Димитър Рачков и Мария Игнатова, певците Део, Графа и Орлин Павлов, актрисата Силвия Лулчева и моделът Диляна Попова.

С кампанията „Влез в час с данъците” НАП си поставя за цел да промени възприятията на младите хора относно плащането на данъци и осигурителни вноски. Кампанията включва срещи с ученици на възраст между 14 и 18 г. в общообразователните училища в 28-те областни града на страната. Приходната администрация планира да развие проекта „Данъци за младите”, като въведе час за данъчно обучение в официалния учебен план на средните училища.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар