*
Борба с вредителите

ДАЛ ФАЛШИВ СИГНАЛ НА ТЕЛ.112 ОТНЕСЕ ЯКА ГЛОБА ОТ 10 000 ЛЕВА

|
ДАЛ ФАЛШИВ СИГНАЛ НА ТЕЛ.112 ОТНЕСЕ ЯКА ГЛОБА ОТ 10 000 ЛЕВА

Мъж от Видин отнесе солена глоба, заради подаден от него фалшив сигнал, че дежурен полицай е отишъл почерпен на работа. Наложената с наказателно постановление санкция от 10 000 лева е потвърдена от видинския районен съд.
Ц.В. подал сигнала за почерпения униформен на телефона за спешни повиквания 112 в края на май т.г. Заявил, че дежурният полицай в село Арчар е пиян. От извършената от полицейското управление проверка на място станало ясно, че униформеният не бил лизнал и капка алкохол и съвестно изпълнявал задълженията си, съобщава “Конкурент”. Веднага бил установен и човекът, който подал фалшивия сигнал.

Вместо да направи мръсно на ченгето, както бил замислил, клеветникът си докарал глоба от 10 000 лева. Санкцията е наложена с наказателно постановление от началника на полицейското управление във Видин. Случаят влязъл и в съда, тъй като глобеният обжалвал акта, отричайки, че не е подавал сигнал. Магистратите от видинския районен съд обаче потвърдили изцяло наложената глоба.

Според наказателната колегия, съгласно закона, глобата за подаден фалшив сигнал е от 10 000 до 20 000 лева. Това е в случаите при които са мобилизирани ресурси на службите за спешно реагиране.
Решението може да бъде обжалвано пред Административния съд във Видин.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар