*
Борба с вредителите

ЦИРК "КОЛИЗЕУМ" БЕЗПЛАТНО ЗА ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ

|
ЦИРК "КОЛИЗЕУМ" БЕЗПЛАТНО ЗА ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ

До неделя (24 юни) в Монтана гостува цирк „Колозеум”. Шапитото му се издига в ж.к. „Младост” (срещу ЦДГ № 7). Програмата му включва любимата за децата клоунада, дресура на камили, коне, понита, камерунски кози, гълъби, кучета, акробатика на батут, въздушна гимнастика, трапец, илюзии. Звезда в програмата му е Константин Константиновски – внук на бележитата руска дресьорка Маргарита Назарова, позната от комедията „Необикновен рейс”. Той е виртуоз на въздушната акробатика. Изпълнява с невероятна лекота впечатляващите си гимнастически номера около парче ярко червен плат на 10-12 метра от земята под купола на цирка. Константин очарова публиката не само с ловкостта, силата и смелостта си, но и с ослепителната си усмивка. На манежа с многопосочните си дарби и красота блести и Лукреция Малевоти Валдемор. Лукреция е шесто поколение актриса от известната италианска циркова династия. Освен с дресура, тя участва в програмата с хула хоп на гърба на два коня.

Цирк „Колозеум” предостави безплатни покани на възпитаниците на Дневния център за деца и младежи с умствени увреждания и Комплекса за социални услуги в Монтана. Децата от двете социални заведения бяха сред многобройните зрители на атрактивното шоу. Този жест бе оценен от родителите и учителите им. ”Циркът е доста скъпо изкуство, но може би точно то най-много радва децата и затова сме благодарни за проявеното внимание!” - коментира една от майките.

Цирк ”Колозеум” е основан от Момчил Колев и съпругата му Лукреция Малеволти Валдемар. Момчил, който забавлява публиката като клоунът Мони, е и акробат и жонгльор. Работил е в най-големия цирк в САЩ и в света ”Ринглинг брадърс, Барнъм & Бейли”. Фамилният цирк на Момчил и Лукреция е наречен „Колозеум” на първия цирк в света. Вероятно и синът им, който е съвсем малък, ще тръгне по техните стъпки.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар